Bilgisayarıma plastiği dahil dokunduğumda elektrik çarpıyor.

Hepar_-_

Üye
Katılım
31 Ocak 2012
Mesajlar
630
Puanları
1
Yaş
29
Merhabalar. ben laptop kullanıyorum ve evdeki prize fişi taktığımda elektrik çarpıyor. o prize parelel bağlı diğer prizde elektrik çarpmıyor. işin en garibi iki prizde de topraklama hattı yok. bu neden kaynaklanıyor. şimdiden teşekkürler..
 
Statik Elektriklenme diyosan benide çok çarpıyo, bazen dolmuşta para uzatırken, bazen odun sobası, uydu alıcısının koruma saçı filan. Ama bu bir anlık oluyo ikici defa olmuyo. Sanırım benim yün kazaklardan oluyo. Yün kazakları severim :)
Ama kaçak var dersen kötü çarpıyo dersen o ayrı mesele.
 
BENCE SEN PRİZLERİNE TOPRAKLAMA ÇEK K.A.R BAĞLA çarpılmaktan kurtul. yada bunları yapmak için çarpılmaya devam et. tecrübe kazan.
 
Bunun tek sebebi Topraklamanın olmayışındandır, prizin birinde mutlaka deşarj sağlayacak bir temas bulunuyor olabilir. Ondan çarpmıyordur, hiç bir zaman bilgisayar gibi hassas cihazları topraksız prizlerde kullanmamanı tavisye ederim.
 
kabiliyet isimli arkadas sen bilmiyorsan susacaksın. Bak ustalarım olayı nasıl özetliyor. Saçma saçma şeylerle zaman harcama
 
sayın kabiliyet sen yün kazaktan çarpılıyorsan heparında plastikten çarpılması normal.
 
[video=youtube_share;tXu8ALFcmtY]http://youtu.be/tXu8ALFcmtY[/video]
 
Tartışmaya gerek yok.Sorunun cevabı kendi içinde saklı.Rrezistans ve skysea arkadaşların dediği gibi prizlerine toprak bağla.
 
[video=youtube_share;3banPWq_iUI]http://youtu.be/3banPWq_iUI[/video]
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst