Bilgisayarım aniden donuyor

yamyam usta linux kullanan usta baştacım, bizler geri zekalı kasan win kullanıcıları bunu pek anlamaz, zamanında program yazıyordum, ekmek parası hepsinden vazgeçirdi, artık o kadar eskidim ki gözlüksüz mesaj bile yazamıyorum. eskiden bunlar çerezdi. gücüm olsa yeni hdd ve linux
Cahal civelek arkadaşım.. :D
Linux kurmak için yeni bir harddiske ihtiyaç yoktur.
Windows'un yanına 20-30GB lık bir partition oluştursan bile rahatlıkla yetiyor.
Tabii ki linux windows tabanlı oyunları oynatmaz. Ama kendi veri tabanında binlerce eski küçük çaplı oyunlar bulunmaktadır.
Günümüz teknolojisinde en küçük harddiskin 500GB olduğu düşünülürse sana bol bol yer düşecektir.
Sadece internet amaçlı, video veya ses dinleme amaçlı bir PC kullanıyorsan linux sistemleri biçilmiş kaftandır.
Hatta biraz tecrübe sahibi olur da render vbg işler yapabilirsen asla windows'a dönmezsin.
Ben benim PC de...
Render yapıyorum.
Linux tabanlı oyunlar çeviriyorum.
Video izleyip müzik dinliyorum.
Pri,nterimi kullanarak her türlü işlerimi yapabiliyorum..
Üle gurban daha ne... Başka ne yapacağız ki..
Tavisye ediyorum
 
yamyam kardeş aklım bana ihanet ediyor ve gözlerim artık eskisi gibi görmüyor, yani senin anlayacağın ıskartaya çıktım, ben bitik bir beyinim yazabildiğim sürece yazacağım. bir gür buradan kızımdan bir mesaj alacaksınız, sanırım pek gülenücek bir mesaj olomayacak
 
yamyam kardeş aklım bana ihanet ediyor ve gözlerim artık eskisi gibi görmüyor, yani senin anlayacağın ıskartaya çıktım, ben bitik bir beyinim yazabildiğim sürece yazacağım. bir gür buradan kızımdan bir mesaj alacaksınız, sanırım pek gülenücek bir mesaj olomayacak
Ben senden 2 yaş böyüğüm :D
Gözlük numaram +2 ancak idare ediyo.
Gızlar yazabilir yine de gızmam.
Önemli olan birşeyler öğrenebilmeleri,dir.
 
ama o benim vefat haberimi verecek, uzatmaları oynuyorum, yani cehennem kapıları beni bekliyor, yeteri kadar günah işledim merak etme
 
Ramlerde bir sorun yok test ettim. 2 yıldır win 10 kullanıyorum en son win 8.1 e geçtim daha stabil çalıştı. Kullandığım programlar win 7 ile uyumlu değil maalesef.
Psu nun zorlamadan değil ama stabil çalışmadığını düşünmüştüm kondansatörleri kontrol etmek gerek. Maalesef elektronik de stabil olmayan herşey sorun çıkarıyor.
Yarın ilk iş chipset kurulumu yapacağım sonuçlarını paylaşırım.
 
Chipset kurulumunu fln yaptım birşey değişmedi. Bilgisayarı tamamen söktüm, psu da 3.3 v un kondansatörü patlamış ve kartub çoğuna bulaşmış. Birkaç direnç yanmıştı bende hepsini değiştim. Artık PSU dan da emin olduğuma göre anakarta yoğunlaştım 3 adet patlamamış ama bozulmuş kondansatör buldum, değiştirdim. Gün boyu bir sürü ölçüm, tamir yaptım. Büyük bir hevesle bilgisayarı açtım yine aynı durumla karşılaştım. Büyük ihtimalle anakart sorunlu bios da kasıyor söylemeyi unuttum.
Linux, pardus fln kurmak istemiyorum bilgisayarın performansından memnunum. Bilgisayarı genellikle ailem kullanıyor linux u kullanamazlar bunu zor kullanıyorlar.
Çok uğraştım bu bilgisayarla, çok tamir gördü artık uğraşmak istemiyorum tüm günümü ona harcadım o nankörlük edip durdu galiba yolun sonuna geldi.
Lütfen linux tavsiyesi yapmayın :)
 
oyun,program ile işi yoksa Linux Mint yeterde artar.
Ekran Görüntüsü 2020-12-01 19-04-03.png
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst