Bilgisayarım Açılmıyor

CANGFD

Üye
Katılım
23 Nis 2009
Mesajlar
6
Puanları
1
Bilgisayarımın ekranında BOOT FROM CD/DVD Disk boot failure,insert system disk and press enter yazıyo ve bilgisayar açılmıyo tekrar windows mu kurmam gerekiyo.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bios ayarı cd den başlatta olabilir ve cd room da başka bir disk olabilir ayrıca sistem hdd i görmüyor olabilir bunları bir kontrol edersen problem hakkında ipucu verebilir...
 
mackın bios ayarı cd den baslatta ise ne yapmam gerekiyo
 
BIOS ana kartın çalışma bilgilerini taşır bu ayarlara bilgisayarı açama düğmesine basıldıktan 1-2 saniye sonra genelde Delete (Del) tuşuna basılarak ulaşılır. buradan harddiskin çalışıp çalışmadığıda görülür. Boot yani başlangıç ayarlarına girilip first boot system yani birinci aranacak sistem yeri HDD nin 0-1.. hangisi ise sistem yani c-d demi gibi seçilir genelde F10 save kaydetme tuşudur bilgiler kaydedilir esc ile çıkılır bilgisayar yeniden başlar.
 
cd rom içinde cd kalmıştır onu çıkart bir dene
olmadıysa
kabloları kontrol et
olmadı
amd kullanıyorsan ve harddisk sata ise sisteme format at
 
cd romada cd var mı bak bi yoksa entere bas diyo ya orada beş saniye bekle açılır
 
büyük bir ihtimalle virüs var bilgisayrında..eğer formatlaya bilirsen düşünme format at.. yok atamaz isen windows cd sini cd roma koy bil. başlat ön yükleme için bir tuşa basın diye bir ifade gelcek ekrana bir tula bas. birkaç soya yükleyecek sonra sana ne yapmak istediğini soracak o esnada repair varsa onu yap veya windowsun üstüne yeni windowsu kur.. bilgisayrın açılır :)
opsiyonel olarak bilgisayarın açlıınca gerekli belgelerini kurtar ve format at :D
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst