Bilgisayarı Hızlandırmanın Yolları.....

CnBrK xD

Üye
Katılım
30 Ocak 2009
Mesajlar
1
Puanları
1
1. Disk Birleştirme: Eğer bilgisayarınız yavaş çalışıyorsa bunu sebebi dosyalarınızın sabit disk üzerine bölük pörçük şekilde dağılmış olması olabilir. PC'nize bir dosya kaydettiğinizde bu dosya müsait olan ilk boş yere kaydedilir. Eğer bu boş yere dosya tamamen sığmazsa bir sonraki boş bölgeye dosya dağıtılır ve bu süreç böylece devam eder. Dosyalarınız bu şekilde dağıldığında bilgisayar, bu dosyaları çağırdığınızda her seferinde bu parçaları teker teker bulup bir araya getirmek zorunda kalır. Bu süreç sisteminizi yavaşlatır. Şükür ki bunu düzeltmenin kolay bir yolu var. Sadece şu aşamaları uygulayın: Bir PC'yi göz önünde bulundurursak; başlat menüsüne oradan programlara girin. Programların altından Donatılar ve oradan da Sistem Araçlarına girin. Burada Disk Birleştiricisi programının ikonunu görüyor olmalısınız. Programa tıklayın ve disk birleştirme işlemi başlasın. Yalnız bilmiş olunki bu işlem genellikle uzun sürer bu yüzden birleştirme işlemini yatmadan önce veya işe gitmeden önce ayarlayıp yapılmasını sağlayabilirsiniz.

2. Kayıt defterini temizleyin: Herkes PC'nizin kayıt defterini temizlemenin performansı arttırmaya yardımcı olduğuna katılmaz ama sisteminizin yavaşlığından bıktıysanız bunu denemenin pek bir zararı olmaz. Kayıt defterinizle herhangi bir işlem yapmadan önce kesinlikle onu yedeklemeyi unutmayın. Çünkü sisteminizin çalışmasını sağlayan birçok ayar orada kayıtlı tutulur ve bunların değiştirilmesi istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Kayıt defterinde ne işe yaradığını bilmediğiniz şeyleri kesinlikle silmeyin, PC'nizde büyük çapta hasara sebep olabilir. Dikkatli olun ve ücretsiz bir alternatif olan CCleaner
programını kullanın. Program sadece kayıt defterinizi temizlemekle kalmıyor burada bahsi geçen birçok sorunu da halledebiliyor.


3. Eski programları kaldırın: Bilgisayarınıza uzun süredir kullanmadığınız programlar mı var? PC'nizde neler yüklü haberiniz var mı? Bu programların sabit diskinizi resmen tıkayıp sisteminizi yavaşlatması mümkün. Başlat menüsüne girin, Denetim Masasını seçin ve oradan Program Ekle/Kaldır'ı seçin. Burada PC'nizde kurulu programların bir listesini görürsünüz. Ayrıca bu programları hangi sıklıkla kullandığız da burada gösterilir. Eğer cevap "hiçbir zaman" ise o programları içiniz rahat bir şekilde silip sabit diskinizde yer açabilirsiniz.

4. Casus yazılım kontrolü: Casus yazılımlar bugünlerde internet kullanan herkes için neredeyse kaçınılmaz bir durum oluşturuyor. Virüs koruma programları her zaman en büyük tehlikeyi yakalar ama elbette arada kaynayıp sisteminize giren bir şeyler olur. İşte bu zararlılar sisteminizi yavaşlatabilir. Eğer bilgisayarınıza casus yazılım bulaştığından şüpheleniyorsanız veya sadece sisteminizin temiz olduğundan emin olmak istiyorsanız ücretsiz olan Ad-Aware yazılımını kullanabilirsiniz.



5. Disk hatalarını düzeltin: Disk birleştirme diskinizdeki en kötü problemleri ortadan kaldırırken sisteminiz, diskinizin başka yerlerindeki hatalardan dolayı yavaşlayabilir. Bilgisayarınızdan dosya silerken ve bilgisayarınıza dosya kopyalarken bozuk sektörler oluşabilir. Bu sektörler dosyalara ulaşmayı veya kaydetmeyi zorlaştırabilir ve bilgisayarınızı yavaşlatabilir.Başlat menüsüne girin ve bilgisayarıma tıklayın. Bilgisayarım açıldığında hatalara karşı tarama yapılmasını istediğiniz diski seçin. Sağ tuş menüsünden Özelliklere gelin. Burada yeni bir pencere açılacaktır. Oradan Araçları seçin."Disk sistemi hatlarını otomatik olarak düzelt" kutucuğunu işaretleyin. Bunu yaptığınızda size birde bozuk sektörleri düzeltme seçeneği sunulacaktır ki buna "evet" demeyi isteyeceksiniz. Herhangi bozuk bir sektörü düzeltmek sisteminize gözle görülür bir hız artışı sağlar.

6. Geçici dosyalardan kurtulun: Windows, sabit diskinizi doldurup sisteminizi yavaşlatan geçici dosyaları saklamak konusunda kötü bir üne sahiptir. Bu geçici dosyalar siz onları aramadıkça asla ortaya çıkmazlar, işte tam bu noktada disk temizleme aracı yardımımıza koşuyor. Otomatik bir disk temizleme başlatmak için başlat menüsünden Programlara girin. Donatıların altından Sistem Araçlarına gidin. İşte orada disk temizlemenin ikonunu görürsünüz. Sadece temizleme programını çalıştırın ve program size hangi dosyaları güvenle silebileceğinizi göstersin (bu dosyalar genellikle geçici dosyalar veya geri dönüşüm kutusundan henüz boşaltmadığınız dosyalar olur). Bu dosyaları sildiğinizde ne kadar yer kazandığınıza şaşıracaksınız.



7. Masaüstünüzü temizleyin: Aranızdan bazıları - onlar kendilerini biliyorlar – gerçek masaüstleri kadar karmaşık ve düzensiz sanal masaüstlerine sahip. Büyük bir mesele gibi gözükmese de Windows'un sizi arada sırada masaüstünüzü temizleyin uyarıları ile dürtüklemesi son derece önemlidir (ki benim gibi genellikle bu uyarıları göz ardı edersiniz). Masaüstünüzdeki her türlü nesneyi kontrol edin ve kullanmadığınız kısayolları silin - geri kalan dosyalarınızı organize edin.

8. Gelen Kutunuzu boşaltın: Eğer Outlook veya Outlook Express kullanıcısı iseniz etrafta dolaşan eski maillerinizin miktarını kontrol etmek istersiniz. Bunlar belleğinizi doldurup bilgisayarınızın olduğundan daha yavaş çalışmasına sebep olabilir. Eğer hala spam klasörünü kontrol etmediyseniz PC'nizi tamamen boş yere tıkamış olursunuz. Eski mailleriniz arasında şöyle bir tur atıp artık ihtiyacınız olmayanları seçin ve kurtulun.
 
Bilgisayari degil, Windows'u hizlandirmanin yollari olmus.
 
Eline sağlık paylaşım için tşk. Saygılar
 
bunun yerine asc programını kurun, o sizin yerinize bunların hepsini yapsın:)
 
bunun yanında iyi bir virüs programı lazım çünkü bazı virüsler format atsan bile gitmiyo berbat bi durum bilgisayarın yavaş olmasının %20 virüs yüzündendir
 
Microsoft'un Bootvis isimli program var. Bilgisayar donanımına göre PC yi en hızlı seviyeye getiriyor. XP Pc ler için denetim masasından sisteme girin ve gelimiş sekmesine tıklayın. Performans bölümündeki ayarlarkısmına tıklayın. Buradan da en iyi performans için ayarlı seçeneğini tikleyip Tamam butonuna tıklayın..

Bootvis programı ektedir. Programı kurduktan sonra Trace menüsünde sırasıyla Next Boot işlemini daha sonrada Next Boot+ Driver delays seçeneklerini çalıştırın.
 
panda cloud kullanın hem bedava hemde hiç sistem kaynağı kullanmıyor çünki database ini kendi server ı üstünde tutuyor.olmadık bir siteyede girmezseniz virüs falan bulaşmaz bilgisayara.usb den virüs korkusuna karşıda usb disk secrutiy programını kullanabilirsiniz çok iyidir ve son olarakta hiç bir cleaner programını kullanmayın windows 7 kurun hiç yavaşlama yapmıyor.düzenli olarak kendi cookie lerinizi kendiniz silin.illa kullanacaksanızda advanced system care pro kullanın başka programa gerek yok.ayrıca en sewdiğim program your uninstaller 2008 programıdır bir programı yada oyunu bu programla bilgisayarınızdan kaldırırsanız arkada hiç artık bırakmadan programının tüm kurulu olduğu yerlerden programı siler bu sayede extradan bir registry cleaner a ihtiyaç duymassınız.
 
bilgisayarınızı biraz olsun hızlandırmak istiyorsanzı
ram yükseltin
göreceksiniz bayagı bir hız artışı olacak
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst