Bilgilendirme : EX-Proof; ATEX ve UL sertifikalı HMI Ürünler

ESA TR

Üye
Katılım
23 Nis 2011
Mesajlar
16
Puanları
1
ATEX ve UL sertifikasyonları ile emniyet ve koruma

Tuş takımlı ve dokunmatik operatör panellerinden (CAN, Profibus-DP ve Profi-NET sürümleri de dahil) tüm endüstriyel XS bilgisayarlara kadar ESA ürün ailesi, ATEX (Zone 2/22, 3 G/D category), c-UL ve UL-us sertifikasyonları (UL508 CSA C22.2 No. 14-M95 Standard) ile, toplam tesis emniyeti ve koruması sağlayacak şekilde, garanti altındadır.

Neden
Atex'ten bahsediyoruz?

Neden
c-UL ve UL-us'tan bahsediyoruz?

ATEX (ATmosphères ed EXplosibles), görünüşte güvenli olan ama un, şeker, alüminyum ve ağaç tozunun varlığı gibi belirli durumlarda patlayıcı doğası doğrulanmış ortamlar da dahil olmak üzere, patlama riski olan alanlardaki tüm elektronik aygıtların emniyetini garanti altına alan bir Avrupa sertifikasyonudur.

ATEX sertifikalı ESA ürünler, kategori III G D dahilinde 2/22 bölgelerinde kullanılmak üzere, bu standardın tüm gereksinimlerini karşılar. Bu, patlama riski altındaki ortamlarda en yüksek tesis güvenliğini garanti altına alır.


UL (Underwriters Laboratories Inc.), ürün emniyeti alanındaki testler ve sertifikasyonlar konusunda dünya çapında lider olan, Birleşik Devletler'de kurulu bağımsız bir organizasyondur.


ABD'de ürün yükümlülüğünü yöneten kanunlar Avrupa Standartları ile karşılaştırıldığında çok daha katıdırlar. IEC yalnızca uyulması gereken en düşük gereksinimleri belirtirken, UL ürünün ve uygulamalarının emniyeti ile ilgili tüm teknik ayrıntaları içeren standartlar geliştirir.

ESA ürünleri, c-UL ve UL-us standartları ile uyumluluk gerektiren ilgili alanlarda, herhangi bir ek sertifikasyon gerektirmeden, hemen pazarlanabilmelerini mümkün kılan c-UL ve UL-us logosuyla sunulmaktadır.


ATEX, c-UL ve UL-us Standartları ile uyumlu ESA ürünleri, ait oldukları kategoriyi belirten bir sertifikasyon etiketi bulundururlar. Kurulum ve kullanım koşullarını belirten bir kılavuz da kutuya dahildir.

ESAElektronik Technology Ticaret Limited Şirketi - Şerifali Mahallesi, Çetin Cad. Kıble Sok. No:6 Of Plaza Kat:5 Daire:7
Ümraniye / Istanbul / Türkiye Telefon: +90 216 466 70 33 - 34 - Faks: +90 216 466 70 99 - E-Posta: [email protected]
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.

Forum istatistikleri

Konular
128,123
Mesajlar
915,195
Kullanıcılar
449,830
Son üye
xkullanıcı45

Yeni konular

Geri
Üst