Bilgi Teknolojileri Kurumu hack’lendi, şifreler ortalığa saçıldı!

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,197
Puanları
3,256
Konum
BURSA
Hacker’lar Türkiye’nin teknolojik altyapı bilgisi açısından en üst düzeyde tecrübeye sahip olması gereken kurumu olan BTK’nın veritabanına sızdılar; kullanıcıların isimlerini, kimlik numaralarını, telefon bilgilerini ve şifrelerini yayınladılar.


BTK’nın web sitesine değil de, sunucularına yönelik bir saldırı gerçekleştirilmiş olacak ki, bazı kullanıcı bilgileri internete sızdırıldı. Bu bilgiler arasında BTK ile ne tür bir işi olan kullanıcıların bulunduğunu bilmiyoruz ama sızan verilere bakılırsa kimlik ve telefon numaralarının olmasının yanında, e-posta adresleri ile şifrelerinin de bulunması akıllara olası bir SQL veritabanına sızıntıyı getiriyor. Ancak bu veritabanının yapısı her ne olursa olsun önemli bir güvenlik açığı ve risk oluşturmakta.

BTK’nın bu konuda acilen gerekli adımları atacağını umut ediyoruz. Çünkü sızan kullanıcı bilgileri e-posta adresleri, telefon numaraları, TC kimlik numaraları ve şifreleri içerdiğinden ilgili kişilerin acilen bilgilendirilmesi ve şifrelerini değiştirmeleri gerekmekte. PC Extra olarak yayıncılık ilkelerimiz kesinlikle bu tür bilgileri yayınlayanlara alet olarak yayınlayan kaynaklar hakkında bilgi vermeye karşı olduğundan detaya girmiyoruz.

BTK’nın bazı veritabanlarının hack’lenmesinin Anonymous grubuyla bir ilgisi yok. Söz konusu saldırıyı bağımsız bir oluşum üstlendi.

14 Şubat 2012 - 09:40

Alıntıdır.kaynak: pcextra
 
Çok riskli bir olay bence. SQL herhangi bir zarar verilmemiştir umarım.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,603
Son üye
devrim25

Yeni konular

Geri
Üst