Bilgi edinme

reis0909

Üye
Katılım
6 Haz 2016
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
35
Günaydın kontrol kalemi üyeleri. Benim siz değerli kullanıcılara bir sorum olacak. Yüksek gerilim hattın da bildiğiniz üzere A B C fazlarının bir tanesi direkten koptuğun da her hangi bir yere temas etmeksizin(Faz-faz-faz-toprak) boșta kalması durumunda bağlı olduğu 154 veya 380 kV Trafo merkezin de ne gibi sorun veya sorunlar yaşanır hangi koruma rölesi devreye girer bilgilendirirseniz sevinirim iyi çalışmalar
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Mesafe koruma rölesi ve ya hat diferansiyeli mevcut hatlarda lakin iki faza kalma durumun da faz faz faz toprak arızası olmadan kablo kopuklugu durumun da ne gibi sorun veya sorunlar yaşarız sorum bu sonuzeven33 yıldız bağlı trafolar da potansiyel fark oluşmasından kaynaklı neler yaşaya biliriz merak ediyorum sonuçları neler olabilir kafam karışmış durum da :(
 
reis099 a ilaveten,akım unbalast ( % akım farkı ) da vardır mutlaka.
 
Son düzenleme:
"A B C fazlarının bir tanesi direkten koptuğun da " bu kısımdan anladığım kadarıyla faz-toprak arızası gibi mi diyorsunuz ben tam anlamadım soruyu.
 
"A B C fazlarının bir tanesi direkten koptuğun da " bu kısımdan anladığım kadarıyla faz-toprak arızası gibi mi diyorsunuz ben tam anlamadım soruyu.
Yani fazlardan herhangi birine yada toprak temassız kopan kablo boşta kalması durumunda ne gibi sonuçlar doğurur :(
 
154 kv EİH de koruma olarak mesafe koruma ve aşırı akım koruma röleleri vardır.Faz faz arızalarında 2 iletkende kısa devrede Aşırı akım koruma çalışır.Toprak arızalarında mesafe koruma rölesi devreye girer.İletkenlerden biri kopup yere düşerse Mesafe koruma rölesi çalışır.YG EİH de arızaların yüzde 80 i faz toprak arızalarıdır
 
Merhaba

Camper ( gevşek irtibat ) kopması biçiminde ( direğe değmeyecek şekilde ) meydana gelecek arızalarda röleler çalışarak hattın gerilimini anında kesmeyebilir .

( Bu andaki yükün durumuna bağlıdır. Eğer hattın yükü az ise hat açmaz ama yük artarsa ya da hat yüklü ise anında açar. )

http://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller_pdf/Yg Tesisleri Onarım Tekniği.pdf

1.2.1. Hatların Kopması

Kolay Gelsin Sağlıcakla Kalın .
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,255
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst