Beyin fırtınası: Renklerin kıyafetlerin dayanıklılığı üzerinde bir etkisi var mıdır?

elektrofizikci

Usta Üye
Katılım
30 Haz 2007
Mesajlar
1,185
Puanları
181
Yaş
39
Belki saçma gelecek ama teknoloji ve araştırmalar böyle gelişmedi mi :) Bugün köye gittiğimde yıllar önce aldığım kahve rengi gömleğimin o kadar kullanılmasına rağmen sapasağlam olduğunu gördüm. Sonra aklıma gardrobumdaki 7 senelik kahverengi kazağım aklıma geldi. Ve sonra da yaşlıların kahverengi giyindikleri (genellikle) ve üstlerinin pırıl pırıl olduğu aklıma geldi... BENİM DE BU OLANLARDAN SONRA BÖYLE BİR SORU AKLIMA GELDİ :) buyrun söz sizde...
 
Kahverengi tişört alma, alırsan birkaç ay sonra o tişörtün rengi sarı olur. Dayanıklılık dersen saf pamuk olanlar daha sağlam olabilir.
 
kıyafet dayanıklılığında tabiki etkisi yoktur. önemli olan nasıl gösterdiğidir örneğin siyah ve beyaz en çok kir pis gösteren renklerdir. mavi ise en az kir pis gösterir daha sağlam gözükür.
 
Kıyafetin doğrudan rengi değilde,renklerin insan üzerindeki psikolojik etkisidir.Bir de "Sakınan göze çöp batar" benzetmesini yapmak isterim.Eğer bir elbiseyi çok gözetir,korursanız o elbise vaktinden çok önce, erken de kirlenebilir.:)Yani kahverengi veya beyaz,krem olmasıyla direkt kirlenmesi arasında bağıntı kurulamaz.Psikolojik bir yanılsamadır bence."Koyu renk uzun zaman dayanır ve temiz kalır" olgusu,insanın renklere karşı gördüğü zaafiyet,çekincelerinin doğal bir sonucudur.Bilimsel bir yanı da,zaten yalnızca psikolojik açıdan düşünülerek ele alınabilir.Saygılarımla.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,963
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst