Beyaz eşya markalarımız, kaç senelikler ve kaç kez onarıldılar?

elektrofizikci

Usta Üye
Katılım
30 Haz 2007
Mesajlar
1,185
Puanları
181
Yaş
39
Merhaba beyler. Bu konuda evdeki elektrikli cihazlarımızın markalarını , kaç yıldır kullandığımızı ve şuana kadar varsa onarımlarını yazalım istedim. Çünkü yeni evleneceklere veya yeni eşya alacaklara yol gösterir. Ya da başkasında olan aynı üründe aynı arızada bize bir yol gösterici olur. Katılanlara şimdiden teşekkürler...
 
Ben başlayayım ev sahibi olarak:

3 yıl 3 aydır evliyim, bu süre boyunca;


Buzdolabım: SAMSUNG. Şuana kadar bir arıza göstermedi. sadece cam rafın etrafındaki plastik çatladı o da bizden kaynaklı.
Çamaşır makinem: ARÇELİK. Şuana kadar bir arıza göstermedi. Lakin bu aralar sanki gezelemeye başladı. Bu bir arıza mıdır bilmiyorum.
Bulaşık Makinem: ARÇELİK. her bulaşık makinesi kullanıcısında duyduğum kirli bırakma vardı. Tuz ayarı yaptılar. O kadar. Bulaşık makinalarında bir randımansızlık hep var sanki.
Fırınlı Ocak: ARÇELİK. Sadece üst cam kapağın menteşeleri kilitlendi. servis ücretsiz değişti. Temizlik esnasında kaçan sulardan olsa gerek.
Ütü: ARÇELİK. Bir problem yok.
Elektrikli süpürge: FAKİR. Bir problem yok.
Tv: REGAL, 55 ekran CRT. Bir kere tamir gördü. İlk açıldığında tiz bir ses çıkarıyordu.
 
Merhaba,sn.elektrofizikçi,ilk önce arıza yapanlardan başlayayım isterseniz;

51 ekran arçelik crt tv yeni bozuldu,13-14 yıllık eski de sayılabilen bir tv'miz idi.Güç transistörünü değiştirdim,şu anda çalışıyor.Şu ana kadar bir arıza hiç yapmamış olması da markasının haklı olarak da hiç şüphe yok ki kalitesini ve şanına yakışan ününü gösteriyor.

King aquamatic,sulu süpürge,motoru yandı,garanti süresinde olduğundan ücretsiz değişti,hala sağlam olarak kullanılıyor.(5 yıllık)

Bosh halı yıkama makinesi,(2000 yılında alındı) 3 kez motoru yandı,ben değiştirdim,hala kullanılır durumdadır.

Premier el blenderi,motoru rotor kısmından kısa devre oldu,ark yaptı (ilk 1 ay içinde) garanti kapsamındaydı,ama ben yaptırmaya uğraşmadım,bir kenara attım.3 adet simbo el blenderi aldım.Sakın kimse premier marka küçük ev(Mutfak) cihazı almasın.Çünkü genelde en kötü markalardan,premier marka led lcd tv aldım,sesi çok kötüydü,renkleri berbattı,samsung 32" lcd ile takas ettim,geri verdim ve böylece daha yolun en başında da kurtulmuş oldum.

Minton uydu alıcısı,8 yılda belki 8 kere de yazılımı silindi,en çok başımızı ağrıtan ve bizi en fazla da üzen cihaz olarak hatırı sayılır bir rekoru da kırdı.Tamircide yazılımı yükleniyor,henüz elektronikçiden de eve getirmedim,yani tamircide bekliyor.

Onun dışında tüm ev makinelerimiz,cihazlarımız ya arçelik,ya da bosch markadır.Çok fazla da bozulanı,başımızı ağrıtanı da kayıtlı olarak istatisliklere geçen boyutta yoktur,yani oldukça sağlam ve kalitelidirler.Yani bir arıza çıkarıp da,oyun bozanlık yapanlar da genelleme yaparsak hep de sıradışı markalar.(King,premier,vb.)

Mutfak robotu arçelik,elektronik devir kontrollü (1994'den beri sağlam,çalışıyor)

King doğrayıcı,4 sene garantiliydi,5 sene doldu,arıza da yapmadı,hala sağlam olarak da çalışıyor.

Bosch buharlı ütü,15 yıldır muntazam ve arızasız olarak da çalışıyor.

SEG marka 37 ekran crt tv (Bir Vestel ürünü) 3-4 yıldır bozulmadan yatak odasında kullanılıyor.Kalitesi ve sağlamlığından henüz ödün vermedi.

Müzik setimiz schaub lorenz'dir,askerde (1987-1988) satın almıştım,ama hala sağlam.1986 yılında alınan 58 ekran schaub lorenz renkli tv hala sağlamdır.Bir kaç kere benim elimden geçti,ama hala sağlam ve kullanılabilir durumdadır.Dezavantajı ise uzaktan kumandası yoktur.

Buzdolabı ; arçelik no-frost & elektronik,çamaşır makinesi ; arçelik 8144 BJ (Buhar jetli),bulaşık makinesi bosch,4 programlı (2000 yılıdan beri sağlam),elektrik süpürgesi arçelik,son satın alınan vestel fırtına sulu süpürgeden de oldukça memnunum.Arçelik 2200 çamaşır makinesi balkonda yedekte sağlam ve çalışır durumda hazırda bekliyor.Fırınlı ocak da arçeliktir,9 yıldır sağlam ve kullanılıyor.

Aklıma gelenler bunlardır.Küçük el aletleri sınıfından olan simbo iyi bir markadır,arçelik kadar olmasa da diğerlerine göre oldukça da iyi ve kalitelidir.

Diğer arkadaşların da tüketici olarak bu türden cihaz ve makinelerle ilgili olabilecek olan bütün memnuniyet ve şikayetlerini açıkça,dürüstçe de belirtebilmelerini de burada beklemekteyiz.Kolay gelsin.Saygılarımla.
 
Son düzenleme:
[MENTION=221255]binbaşı[/MENTION] [MENTION=14844]elektrofizikci[/MENTION] Merhaba benim evimde ençok arızalanan cihaz tv yada receiver kumandası çocuklarım Allah bağıslasın kumandalara savaş açmış sanki:) bunun için bir öneriniz varmı plastik kaplama falan yapsam nasıl olur yada darbelere dayanıklı bir kumanda çerçevesi nasıl yapabilirim.
 
@binbaşı @elektrofizikci Merhaba benim evimde ençok arızalanan cihaz tv yada receiver kumandası çocuklarım Allah bağıslasın kumandalara savaş açmış sanki:) bunun için bir öneriniz varmı plastik kaplama falan yapsam nasıl olur yada darbelere dayanıklı bir kumanda çerçevesi nasıl yapabilirim.

Sn.veysel28; tüm kumandaları (Dvd,tv,uydu alıcı,klima,müzik seti,vb.tüm kumandaları veya üniversal,ortak kumanda tipindeki tek kumandayı) çok kalın olmayacak saydam ve yumuşak,esnek bir naylonla (Asetat naylonu gibi sert yapıda olmasın,çünkü tuşlara basılma zorlaşabilir) ,selobantla bantlayarak,üzerini kaplayarak düzgünce de kapatmanızdır.Yapılan bu işlem hem kumandaların tuşlarının yerinden çıkması halinde dağılıp kaybolmasını,hem rakamların zamanla veya el temasıyla hiç silinmemesini,hem de hafifçe çarpmalarda,küçük darbelerde hasarlanmasını bir ölçüde de önleyici yönde olumlu etki gösterecektir.Enfraruj (Kızılötesi) ışını,ince naylonlardan da kolayca geçip,fototransistör gözlü alıcıyı yine kumanda edebilmektedir.Afacanlarınızı Allah bağışlasın ve korusun diyelim gözlerinden öperek tabiki.Bunun dışında kumandalar için alınabilecek bir başka önlem de,çekmece gözlerinde saklanması,gerekmedikçe ortalarda fazla da kalmaması,sadece kullanımı gerektikçe,zaruri hallerde bu çekmece gözlerinden alınarak dışarıda,oda içinde kullanılması belki olabilir.Uzun süre kullanılmayacak kumandalarda da,piller mutlaka içinden alınmalıdır,çünkü bir sızdırma yapması durumunda,içindeki baskı devreye büyük zarar verebilirler bu piller.Kolay gelsin.Saygılarımla.
 
Selamlar.Bende konuya katiliyim
Camasir makina -Samsung 7 yildir kullaniyorum.Ariza yok
Buzdolabi-Samsung 5 yil .Ariza yok.
Blender -Tefal 3 yil.Ariza yok
Elektrikli supurge-Samsung 6 yil.bir defa ariza yapdi mator deyisdirildi.garantisi vardi ucretsiz.
Et ceken-Moulineks 4 yil.Ariza yok.
Tv-samsung 3 yil.ariza yok.
 
şu an fazla zamanım olmadığıiçin şunu belirtmek istiyorum
sayın binbaşı mız yav ALLAH tan kork bir televizyonu 13 sene kullanıp hale kullanmaya devam edersen e tabiki fabrikalarda üretim durur bizde işsiz kalırız. yeni tv al yeni sen beni dinle işte led dir lcd al birinden :)
 
bulaşık makinesi çamaşır mak buzdalabı tv arçelik 5-6 yıllık problem yok
elektri süpürgesi VESTEL idi dün motor u yandı çöpe attık.
şu an arnica 4000 veya 5000 marka almayı düşünüyoruz. kullanan bilgi sahibi tavsiye edecek arkadaşlar olursa sevinirim
 
şu an fazla zamanım olmadığıiçin şunu belirtmek istiyorum
sayın binbaşı mız yav ALLAH tan kork bir televizyonu 13 sene kullanıp hale kullanmaya devam edersen e tabiki fabrikalarda üretim durur bizde işsiz kalırız. yeni tv al yeni sen beni dinle işte led dir lcd al birinden :)

Merhaba.Çok yerinde bir tespit sizinki sn.nacak;dediğiniz gibi herkes bizim gibi yapsa üretim durur,işsizlik artar ve fabrikalar tam kapanma,kilit vurma noktasına da gelir hiç şüphe yok buna.Ekonomiyi canlandırıp üretimi arttırıcı yönde davranmak milli bir görev olarak da kabul edilebilmelidir bu mantıktan da hareketle.:)Ancak Şener ŞEN'in Türk filmlerinde İlyas SALMAN'a da her zaman sorduğu gibi :) ayni şekilde sorarak "Niye bu tv'yi yine de kullanıyorsunuz" diye tam olarak da bana sorarsanız eğer;

Çünkü daha büyük ekranlı ve teletekstli tv'ler tam orijinal elektronik parça kullanmadıkları için de (70 ekran tüplü arçelik,140 watt,72 ekran tüplü profilo tv,150 watt.) daha ilk satın aldığımız senelerde (2-3 yıl içinde) sıklıkla da arıza yaptılar,arızalar da belirli periyotlarda (1-2 senede bir) hep ara vermeden devam edince,bunların yerine teleteksti hiç olmayan ve nispeten daha küçük,51 ekranlı arçelik tüplü tv'ye ailece de razı olmak zorunda kaldık.(Diğerleri kapalı balkonumuzda tv şemaları hiç olmadığından ve tamir için de üzerlerine fazla eğilmediğimden,tamirciye vermediğimizden dolayı boşta,arızalı olarak da beklemektedir.) 1.5 sene evvel de samsung lcd tv (32 inç=81 cm.) satın aldık,ancak hem elektrik tüketimi,hem de gözlerimizi fazla yorması yüzünden yine 51 ekranlı olanı baş köşeye de koyduk,lcd sammsung,arka odalarda milli maçlarda veya ara sıra (yılbaşı gecesi gibi) önemli günlerde de kullanılmak üzere bekliyor.

Ayni odada seg marka 3-4 yıl önce aldığım tüplü tv var,75 watt. çekiyor şebekeden.51 ekranlı arçelik tv ise sadece 85 watt.'lık güç çekiyor,(Geçen kış yazdığım "Elektrik faturası nasıl azaltılır" şeklindeki "makaleler kısmı" ndaki bir örnek yazımda,bu sebeple de buna geçtiğimizi yine sizlere açıkça belirtmiştim) elektrikler kesildiğinde ups ile uydu alıcı da çalıştığında,650 VA'lık bir ups'yi hiç zorlamıyor,pc çalıştırır gibi rahat çalıştırıyor,(Samsung lcd tv'nin arkasında 110 watt. yazmasına rağmen 140-150 watt. civarında fazla bir güç çekiyor,led lcd değil,normal lcd,CCFL'li arka aydınlatmalı) bir başka tercih nedeni de budur,51 ekranlı olanının devamlı da kullanımımızda kalmasının.Daha önceki senelerdeki hiç arıza yapmayan bir mazisi olması gözü de hiç yormamaması (Görüntüyü düz bir resim gibi veren ve renk ayrışması olmayan bir renk sistemi) nedeniyle halen kullanımda tercihimizdir.Umarım ikna olmuşsunuzdur diye düşünmekteyim.:)

Bunlara ek olarak arçelik deep-freeze (Derin dondurucu,4 çekmece gözlü) 6-7 yıldır motoru arızalı olarak (Yeni no-frost buzdolabımızın derin dondurucu gözü ihtiyacımızı da fazlasıyla karşıladığından) ve AEG marka çok eski bir buzdolabı (Kompresörlü motoru normalin 2 katı,yani çok fazla amperi,şebekeden çektiği için kullanımından da vazgeçildi) her ikisi de mutfakta boşta beklemektedir.Kolay gelsin.Saygılarımla.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst