Beton direk topraklama

etkga

Üye
Katılım
3 Eyl 2016
Mesajlar
291
Puanları
6
Yaş
45
Arkadaşlar beton direklerde koruma topraklaması nasıl yapılmalıdır? Kaç kazık olmalı ve direkte irtibat nereye olmalıdır?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Arkadaşlar beton direklerde koruma topraklaması nasıl yapılmalıdır? Kaç kazık olmalı ve direkte irtibat nereye olmalıdır?
beton direklerin içi demir dir iskeleti inşaat demiri ayrıca içinde galiba galvaniz den topraklama iletkeni vardır bu topraklma iletkenine beton direk altından ve üstünden bağlantı noktaları vardır buraya galvaniz şeritle bağlanır topraklama yapılır topraklama galvaniz şertin bir ucu direğe bağlanır diğer ucu topraklama kazığına bağlanır trafolarda maksimum 10 ohm direnç olacak şekilde yapılır direklerde de en fazla 10 ohm olmalı sanırım bu direnci sağlayacak kadar topraklama kazığı çakılmalı bunun içinde topraklmama ölçüm cihazıyla(meger cihazıda denilir aslında meger bir markadır)toprak direnci bulunurak gerekli kazıklar çakılır
 

Forum istatistikleri

Konular
127,955
Mesajlar
913,894
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst