BET, BEY, BES, BER direk tiplerinin açılımı

Okan1313 hocam, bahsedilen direkler 3/0 dediğimiz Pigeon iletkene ait direklerdir. Bunların tiplerini uzaktan bakarak pek belirleyemezsiniz. Ancak taşıyıcı mı durdurucu mu olduğunu belirleyebilirsiniz. Ancaki imalat esnasında her direğin tipi üzerine yazılır. Yani direğin dibine yaklaştığınız zaman parçalardan bir kaç tanesinde BER, BES, BET, BEY, K, L, LA, PA, R veya P yazdığını göreceksinizdir. Bunların boylarına ait bilgileri ilgili dağıtım şirketlerinden öğrenebilirsiniz. Bu hatlar yüksek gerilimli hatlar olduğundan CBS (Coğrafi Bilgi Sistemi)'ne kayıtları yaptırılır ve bu katların geçtiği güzergahlar kamulaştırılır. Bu nedenle bu tür hatlarla ilgili detaylı bilgiye ilgili dağıtım şirketlerinden ulaşabilirsiniz. Dediğim gibi direğin tipini ancak üzerinde yazan bilgiden öğrenebiliriz.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Ayrıca bu direklerle ilgili TEDAŞ'ın tip projeleri olduğu gibi Atilla YUNUSOĞLU'nun Enerji Nakil Hatları kitabında da detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.
 
Merhaba Arkadaşlar. 3/0 direklerin montaj şemalarını veya tip projelerini nereden bulabiliriz? Tedaşın sitesinde bulamadım.
 
7yQ61P.jpg
Yapan arkadaşın emeğine sağlık.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,972
Mesajlar
913,994
Kullanıcılar
449,620
Son üye
runo_18

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst