benzinli jeneretör

Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Nasıl zaman rölesi ve selonoid olacak

jeneratör devreye girdikten sonra saymaya başlayacak ayarlanan sürede jikle için yapılmış bobinler var onu çektireceksiniz. ama jikle işlemi olana kadar jeneratör yüke binmemesi gerekir onun içinde zaman rölesi kontaktör işinizi görecektir
 
Jikleyi serbest bıraktığınızda zaten Jeneratör tekleyerek çalışacaktır. bende aynı uygulamayı 2 hafta önce yaptım. Jikle'yi hafif gergin bıraktığımda sorun kalmadı. Hem Marş alması sorunsuz oldu hemd sorunsuz çalışıyor.
 
Merhaba,
Model (nitro yada benzinli) araçların çalışma sisteminden esinlenebilirsiniz. Basit bir servo motor düzeneği işinizi çözeceği kanısındayım. Servonun sıfır konumunu jeneratörün rölantisi konumunda olacak şekilde ayarlanırsa jikle geriye gelirken rölantide kalacaktır. Tabi bu iş için güçlü torku yüksek bir servo motor tercih etmelisiniz. Jeneratörün jikle kısmının net bir resmini çekebilirseniz daha sağlıklı bir fikir yürütebiliriz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,957
Mesajlar
913,907
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst