Benzinli jeneratore yanlışlıkla dizel yakıt

Katılım
8 Tem 2018
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
38
Herkese mrb. Basliktan anlasilacagi gibi benzinli 8kv jeneratore emanet verdigimiz kisi 3lt dizel karistirmis bu sekilde calistirmis sonra calismamis yakiti bosaltmis ama nafile.
Jenerator marsa basinca hır hır hır ediyo ama devami yok. Acaba bujiyi degistisek diye geldi aklimiza. Köyde oldugundan getir goturde yapamiyoruz bbujiyi cikar marsa bas o yagini atinca temizleyip geri tak diyende oldu.
Ne dersiniz ne yapmamiz gerekir??
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Bujiyi sökün benzin tiner vs gibi bir çözücü ile yıkayın ve kurutun. Sonra buji deliğinden silindire bir miktar benzin koyup çalkala dök yapın yapabilirseniz. Silindire döktüğünüz benzininkuruyup uçtuğuna emin olun. Sonra da bujiyi takıp çalıştırın.
 
Dizel motora Benzin karışınca çok aşırı sıkıntı olmaz ama Benzinli motora dizel karışınca sadece buji temizleme ile yada değiştirme ile sağlıklı çalışma elde edemezsiniz.
Dizel yakıtı olan motorin yağlı ve uçuculuğu azdır.Dolayısı ile sisteme bulaşır ve uzun sürede kalır.En sağlıklısı motorun yakıt sisteminin sökülüp benzinle temizlenmesidir.Zira yakıt sistemindeki bazı kanallar oldukça dardır ve kendi kendine kolay açılmaz.
Uğraşamam derseniz bujileri sökün,yakıt gelinceye kadar marşa basın temiz bujileri takın ,hava filtresinide söküp az miktarda benzin dökün tekrar marşa basın bir kaç defa..
Tabi bu arada Marş sürelerini çok uzun tutmayın akü biter.
 
webtekno yapınca bişey olmamıştı benzinle yıkadılar dumanlı çalışıyordu...
 
Abiler saoun yardiminiz icin subapi degistircekmis servis oyle dedi kirilmis heralde bende anlamadim bi gelisme olursa burdan yazarim
 
subab kırılmışsa hatalı üretim demek onların hatası mazotla çalışmaz karbüratörü temizleyince çalışmalıydı.
 
Mazotun yanma enerjisi benzine göre fazla olduğu için uzun süre çalışmışsa yüksek ısıdan süpap erime yapar piston gömleğe kaynama yapabilir.
 
webtekno'nun ki basit motor onunki daha değişik motormuş hasar gördü...
 
Uzun kullanılsaydı webteknoda hasar görürdü.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst