Under Ground
Profesyonel Üye
Sıcaklık kontrolü nasıl ? Susuz kalmıyor rezistans değil mi ?
Susuz kalmıyor. Termostat çalışir vaziyetteSıcaklık kontrolü nasıl ? Susuz kalmıyor rezistans değil mi ?
diğerlerini bilmem ama jeneratörünki kalitesizlikten değil. jeneratörde devir daim olmayışından. orda tüpün içindeki su kendi cazibesi ile motorun içinde devir daim etmeye uğraşıyor. tüp küçük rezistans buyuk rezistans devreye giriyor çıkıyor giriyor çıkıyor. saat yazıyorlar ama aslı yok. omik direncin ömrü açma kapamayla alakalı. oysa bir devir daim motoru olsa ısıtıcı devrede kalacak tüm motor aynı dereceye gelince devreden çıkacak. ikinci bir sıkıntı termostatlarımız çok kötü açma esnasında açıp açıp kapıyor. ya i birden çeken bi metal değil. kontaktörü zırlatıyor açıp açıp kapıyor. histeriz yok ondan aslında küçük bir plcle 4 20 ma bir sensör koysak. birazda histeriz versek bişi olmaz. neticede krom nikel tel yavİşyerinde ne rezistanslar ile uğraştım . Dizel motor gömlek ısıtma rezistansı , çay ocağı rezistansı . Takıyorsun 15 gün sonra sigorta aşağı . Tamamen kalitesiz malzeme sonucu .
Şöyle bir incelikte var . Rezistans tüpünün içinde bir klape var stop durumuna geçişte rezistans susuz kalmasın diye . Son zamanlarda o klapenin de pek sağlıklı çalışmadığını farkettim ama çözüm bulamadım . Üstüne de düşemedim . Başlarım rezistansa deyip aküleri kuvvetli tutmaya yöneldim . Koca CAT motor . Akü iyi bastımı her türlü alıyor .diğerlerini bilmem ama jeneratörünki kalitesizlikten değil. jeneratörde devir daim olmayışından. orda tüpün içindeki su kendi cazibesi ile motorun içinde devir daim etmeye uğraşıyor. tüp küçük rezistans buyuk rezistans devreye giriyor çıkıyor giriyor çıkıyor. saat yazıyorlar ama aslı yok. omik direncin ömrü açma kapamayla alakalı. oysa bir devir daim motoru olsa ısıtıcı devrede kalacak tüm motor aynı dereceye gelince devreden çıkacak. ikinci bir sıkıntı termostatlarımız çok kötü açma esnasında açıp açıp kapıyor. ya i birden çeken bi metal değil. kontaktörü zırlatıyor açıp açıp kapıyor. histeriz yok ondan aslında küçük bir plcle 4 20 ma bir sensör koysak. birazda histeriz versek bişi olmaz. neticede krom nikel tel yav
devir daimli yap o kadar para verme daha yeni yaptım cat 70000 tl para istedi üstelik cat bir tane yüzeysel termostat koyuyor ondan 20 amper geçmiyor ona bir kontaktör bağlaman lazım ama dvir daim şart büyük bir tüp 3/4 iki tane rekor bağlıyorsun yada kendi tüpünün ısıtıcı flanşını sök oraya 2 parmak manşon koy birtane vilo devir daim motoru sıradan 4.5 kw ısıtıcı patladıkça değiştirŞöyle bir incelikte var . Rezistans tüpünün içinde bir klape var stop durumuna geçişte rezistans susuz kalmasın diye . Son zamanlarda o klapenin de pek sağlıklı çalışmadığını farkettim ama çözüm bulamadım . Üstüne de düşemedim . Başlarım rezistansa deyip aküleri kuvvetli tutmaya yöneldim . Koca CAT motor . Akü iyi bastımı her türlü alıyor .
Vilo marka kendinden emişli jet pompalarım vardı . İllallah dedim . Ne yedek parçası bulunur , ne servisi Tamir edebilir , ne ustası bulunur . Attık rahat ettik.devir daimli yap o kadar para verme daha yeni yaptım cat 70000 tl para istedi üstelik cat bir tane yüzeysel termostat koyuyor ondan 20 amper geçmiyor ona bir kontaktör bağlaman lazım ama dvir daim şart büyük bir tüp 3/4 iki tane rekor bağlıyorsun yada kendi tüpünün ısıtıcı flanşını sök oraya 2 parmak manşon koy birtane vilo devir daim motoru sıradan 4.5 kw ısıtıcı patladıkça değiştir
e çin malı koy sende 3700 tlVilo marka kendinden emişli jet pompalarım vardı . İllallah dedim . Ne yedek parçası bulunur , ne servisi Tamir edebilir , ne ustası bulunur . Attık rahat ettik.
İşçilik güzel olmuş.devir daimli yap o kadar para verme daha yeni yaptım cat 70000 tl para istedi üstelik cat bir tane yüzeysel termostat koyuyor ondan 20 amper geçmiyor ona bir kontaktör bağlaman lazım ama dvir daim şart büyük bir tüp 3/4 iki tane rekor bağlıyorsun yada kendi tüpünün ısıtıcı flanşını sök oraya 2 parmak manşon koy birtane vilo devir daim motoru sıradan 4.5 kw ısıtıcı patladıkça değiştir
bende beğendim çocukların işçiliğini ama fatura gelince ben şok 4 tane hortuma 4 tane 3/4 rakor basmışlar 4 tanede konik nipel 6700 tl olurmu yav hidrolik malzemeler bu kadar pahallandımı yav .İşçilik güzel olmuş