Bende Enerji Analizör cihazı varda ondan gerilimleri akımları okumak istiyorum

r3c3pqq

Üye
Katılım
23 Ağu 2014
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
31
Merhabalar,
Bende mpr63 enerji analizör cihazı var netesin ben bundaki belirli verileri okumak istiyorum onun içinde bir c# da uygulama yazdım ama doğru veri okuyamıyorum hazır modbus rtu programıda indirdim o da cihazdan doğru veri okuyamıyor bunun sebebi nedir sizce ?
HAZIR PORGRAM
upload_2014-8-23_12-2-29.png

BUDA BENİM YAPTIĞIM
upload_2014-8-23_12-3-43.png
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Hiç kimse bu konu hakkında bilgi sahibi değil mi yardım edin ....
 
Son düzenleme:
onu bilmiyorum ama ben modbus poll programını kullanıyorum. şu ana 10'dan fazla cihazı okutmuşumdur. sorunsuz çalışıyor.
 
Entesin kendi yazılımını programını neden kullanmıyorsun? Kulağını tersten tutmaya kalkıyorsun ?
Yok amacın analizörden değer okumak olmasa programlama için uğraşıyor olsan seni anlayacağım ama sorun analizörden değer almak olunca iş değişiyor !
 
Yaşlı uzman Doğru söylüyorsun ama benim amacım okuduğum değeri başka bir değerle karşılaştırıp değerlendirmek...
 
Arkadaşlar size bir sourm var ben bu hata aşamasını geçtim şimdi ama başka bir sorun çıktı şimdide karşıma sorun şu : Ben bu program aracılığı ile enerji analizöre bir sorgu gönderiyorum o sorgu gidiyor sonra bana doğru cevap geliyor o cevap hex olarak geliyor ama ben bu hex 'i asci ye yani text metin haline çevirdiğimde istediğim sonuca ulaşamıyorum neden yarım edecek arkadaşlar varsa ben programıda atabilirim inceleyebilirsiniz...
Teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,879
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst