Belirli zaman aralıklarında otomatik on/off

system16

Üye
Katılım
21 Şub 2009
Mesajlar
308
Puanları
1
arkdaşlar bana haftalık ve günlük olarak programlanabilecek bi devre lazım.. kendim yapmak istiyorum.. olay şu istediğim zaman günlük we haftalık olarak programlayabileceğim we istedğim zaman aralıklarında bağlı oldugu kontaktörü çekecek ve zamanı gelince bırakacak.. örnek olarak salı günü saat 13:00 da kontaktörü çekecek 13:10 da bırakacak aynı işlemi cuma günü de saat 17:45 de çekecek we 19:00 da bıkracak bunun için nasıl bi devre hazırlamam gerekir.. bilgilendirirseniz sevinirim.. saygılar
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
ARM islemcili PC'ler var, fiyatlari 100$ civari. Muhtemelen daha ucuz olanlari da vardir. Onlarla olur ornegin
 
Sn sadece bu arm işlemcili Pc ile yapılabılecegını soylemıssın Pc yı bulduk diyelim snra neLer yapabılırım ek olarak?
 
Kendim yapmak istiyorum demişsin, pls ve diyer eloktronik işlemciler pahalı gelir daha amatör birşey olsun istiyorsan, benim aklıma cep telefonu geliyor.Günlük aftalık ayarlanabilen çalar saatleri var.Bundan çıkış alarak istediğini yaptırabilirsin belki saçma bir fikir belki ama senin aklına birşeyler getirebilir diye yazıyorum.
 
aslında olabilir bir cep telefonunu anahtarma oLarak kullanılabilir.. çıkış demişsn hangi çıkışı yada çıkışları kullanbilirim?
 
Benim eloktronik bilgim vazla yok ama,mesela hoparlör uçlarından bir transistörü tetikleye bilir ve bir röleyi çektirebilirsin, röle üzerindende kontaktörü.
 
Arkadas,
elektronık zaman rölelerı var, haftalık proğram yapılabılen, bunlarlada işinizi görürsünüz. Malzeme satıcılarından arayınız..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,469
Kullanıcılar
449,889
Son üye
1 Levent plaza

Yeni konular

Geri
Üst