Beko F56-200 Hd lcd tv LCD Power + inverter kartı arızası

serkan_48

Üye dümdüz üye
Katılım
5 Ağu 2009
Mesajlar
13,971
Puanları
4,156
Yaş
43
Konum
Antalya
Değerli arkadaşlar,

Elimde bir akrabamızın lcd tv si var. Beko marka F56-200 model bir tv. Tv nin arızası yıldırım düşmesi sonucu çalışmama durumudur. Pek iç açıcı olmadığını söyledim ama yinede bir kontrol etmemi istediler. Bende tv yi alıp eve geldim. İçini açtım baktım ilk bakışta 2 sorun tesbit ettim. Biri sigorta atık idi ikincisi ise mosfete benzer bir anahtarlama parçası yanık idi. Yanarken ön plastik kılıfını fırlatmış. Kasanın içine baktım ama bulamadım. Daha detaylı baktığımda tvnin kurcalanmış tamir görmüş olduğunu gözlemledim. Kopan parçayı çok aradım ama bulamadım büyük ihtimal benden önce açan kişi almış içinden yada düşürmüş.

Şimdi bir kaç sorum olacak.

1- Bu ismi belli olmayan parçanın adını bulabilirmiyiz. Aşağıdaki resimde kırmızı ile daire içine aldım.
2- Yıldırımdan etkilenen bu tv kurtulabilirmi ? Yoksa hiç uğraşmayayım mı? Acaba yüksek voltaj kartın ilerleyen kısımlarına etki etmiş olabilirmi varsa işlemci eproma zarar vermişmidir?

Resim çekip eklemek gibi bir şansım yok ama internetten bu kartı araştırıp resmini buldum burda çizip ekleyeceğim. Umarım Beko servisi yada beko cihazlardan anlayan bilgisi olan arkadaşlarımız vardırda beni yönlendirir.

Herkese kolay gelsin

Kartın adı YTF194-10

i629byvlc0.jpg
i630b9rld4.jpg
 
Geçmiş olsun Serkan ilgili parça smps sürücü ama şemayı bir kaç saattir aramama rağmen bulamadım :( yıldırım anten tarafından girdiyse kontrol kartında da entegreler cuflamıştır zaten senin de gördüğün gibi ufak monitör 2 karta sahip, onarım yerine yenisini almak daha mantıklı *ekonomik ve garanti yönünden.
 
4 shared de bir kaç şema mevcut ama kahrolası tib engellemiş nasıl bir zihniyet bilgi alma özgürlüğümü bu şekilde sınırlıyorsa bela okuyacam olmuyacak forumda siz ne demek istediğimi anladınız

Bende bulamadım Bekoda çalışan bir arkadaşımız varsa belki yardımcı olur diye düşünüyorum.
 
Gerekli volt ve amperi (boardun etrafında yazan bir yer vardır) sağlarsan devrenin bu kısmına ihtiyaç duymazsın, yalnız bunda besleme ve inverter katları bir kartta
 
Evet bunu düşündüm. Artık tv çöp derlerse bunu denicem. SMPS in çıkışı belli ama voltaj yok yazmıyor. kondansatörlere ve tam bakmadım ama regüle entegrelerine bakıcam ona göre bi voltajla beslemeyi denicem.

Bu dönülmez akşamın ufkunda olcak. Ama önce tamirine bakmalıyım..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,242
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst