beko d2001 model bulaşık makinası kartı

dün burada mesajı paylaştıktan sonra @bakımcıı arkadaş kartın resmini çekip kendisini aramamı söyledi. Resmi çekip gönderdim.
d3 zener diyodunu ölçmemi, bu diyodun ısıtma rölesinin bobin elektriğini sağladığını söyledi.
bahsettiği diyot aynen dediği gibi arızalı çıktı.

Bana diyodun kodunu ve voltaj bilgisini verip elektronikçilerde bulmaya çalışmamı, bulamazsam kendisinin yardımcı olacağını söyledi.
hemen çıkıp zener diyodunu bir elektronikçiden 50 kuruşa satın aldım.
eskisini söküp bunu taktım.
kartı makineye taktım ve çalıştırdım.

bir süre sonra makine ısıtma devresine geldiğinde baktım ısıtma da yapıyor, hiçbir sorunu kalmamış. Yıkamasını normal süresi içerisinde bitirdi ve tamamen eski haline dönmüş oldu.

servis gelse hemen kartı değişip gidecek en az 150 TL alacaktı. Ben @bakımcıı arkadaşın sayesinde sadece 50 kuruşa bu arızayı gidermiş oldum.

Bu işin ticaretini yaptığı halde hiç bir ücret talep etmeden bana o kadar zaman ayırdığı ve yardımseverliği için @bakımcıı ya sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
 
Bakımcı arkadaşım bana bu karttan lazım fiyatı nedir nereden bulurum makina beko d 2001 kartın üzerinde 1899410002 kodu var 2 programlı ısıtma yapmıyordu tamir edeyim derken sanırım çipini yaktım makina sapıttı artık. internette aynı görünümlü fakat kodları farklı kartlar var hangisi almam gerek acaba mesela bazısı 50 tl bazısı 100 böyle farklar var antalya numaralı bir servise sorduğumda yazılım farklılığı var dedi. Cevap verirsen çok sevinirim şimdiden teşekkürler...
 
bana cihazınızın seri numarasının olduğu cihazın üzerine yapıştırılmış etiketin fotosunu verirsen kartın fiyatını öğrenir kartı adresine yollarım bu model için 3 farklı kart var.
 
bakımcı kardeşim bana cihazınızın seri numarasının fotosu demişsin ama tam anlamadım açıkcası makinanın arkasında falanmı yazıyo bu seri no yoksa kartın üzerindeki kodlardanmı bahsediyosun bir iletişim numarası verirsen bende sizi arasam aslında çok iyi olacak ama valla annem eve koymayacak beni yoksa. :)

alt tarafa attabildim sanırım resmini yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
P_20150803_124516.jpg
 
bahsedilen devre bu mu?
altta bir mikrochip falan yoksa ya da üstü kazınmış bir komponent aslında çok kolay tamir edilebilir.
röle önlerinde diyotlar vardır. onlar kısa devre olmuşsa sorun çıkması normal. onları söküp dene bir. o diyotlar röle kontak açıp kapadığında geri akım vermesin diye takılan çok da önemli olmayan diyotlar.
 
Hocam ben o işlemi yapayım derken kartı yanlışlıkta komple kısa devre ettim hatta sigortalar attı o yüzden kart pert oldu anlıcanız yenisi lazım bana hemde acil ama bakımcı arkadaş görmedi sanırım henüz.
 
Hüseyin hoçam çok teşekkürler sayenizde hocam makina 10 numara çalıştı.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,890
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst