Beko D1 3001 Bulaşık Makinası Deterjan Kapak Arızası

orhan_35bg

Üye
Katılım
12 Ara 2007
Mesajlar
50
Puanları
1
Arkadaşlar merhaba bulaşık makinam suyu ısıtmıyor vede kurutma yapmıyordu .Bunula ilgili makinanın kart kısmında bulunan ısıtıcı rolesinin bir ayağı lehimden kopmuş onun tamiratını yaptım. Makina ısıtmaya ve kurutmaya başladı ama detarjan kapağı yıkama esnasında açılmıyor kapak kabloları takılı sizce sorun rolesindemidir ve hangi roledir.Kart ustunde iki adet role verdı.
 
Kapaktaki cihaz 220 lik mi, harici enerji verilince çalışıyor mu?
 
Biri ısıtıcı,diğeri kapak açma rölesi (Kapağın açılması için mutlaka bu amaç için kullanılan röle bobinine akım gelmesi,bobinin yanmayıp sağlam olması,kapağın açılması için bir ön şarttır) olmalı.Siz yeni lehim bağlantısıyla ısıtıcı röleyi tam olarak tamir etmişsiniz görüldüğü kadarıyla da,çünkü fonksiyonunu tam olarak da gerçekleştirmiş,diğer rölenin bobin uçlarını ohm metreyle bir ölçün,herhangi bir omaj değeri de okunuyor mu? Okunmuyorsa bu rölenin bobini yanmış olabilir,onu yenisiyle değiştirin.Kolay gelsin.
 
muhtemelen kartı sökerken çekmece bobininin kablosunu çıkardınız....ön sacı söküp kontrol ediniz rolelerden yapmaz rolenin biri ısıtıcı biri pompa kontrolü için...çekmeceyi kart üstündeki triyak lardan biri kontrol eder.....
 
Konuya katkıda bulunan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.Bahsedildiği gibi kapak bobin kablolar çok kısa kapak montajı yapılırken kablolar çıkmış ikinci denemem de problem çözüldü.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst