Beko D-2001 Bulaşık Makinesi Rezistans Sağlam Olmasına Rağmen Su Istmıyor

dün burada mesajı paylaştıktan sonra @bakımcıı arkadaş kartın resmini çekip kendisini aramamı söyledi. Resmi çekip gönderdim.
d3 zener diyodunu ölçmemi, bu diyodun ısıtma rölesinin bobin elektriğini sağladığını söyledi.
bahsettiği diyot aynen dediği gibi arızalı çıktı.

Bana diyodun kodunu ve voltaj bilgisini verip elektronikçilerde bulmaya çalışmamı, bulamazsam kendisinin yardımcı olacağını söyledi.
hemen çıkıp zener diyodunu bir elektronikçiden 50 kuruşa satın aldım.
eskisini söküp bunu taktım.
kartı makineye taktım ve çalıştırdım.

bir süre sonra makine ısıtma devresine geldiğinde baktım ısıtma da yapıyor, hiçbir sorunu kalmamış. Yıkamasını normal süresi içerisinde bitirdi ve tamamen eski haline dönmüş oldu.

servis gelse hemen kartı değişip gidecek en az 150 TL alacaktı. Ben @bakımcıı arkadaşın sayesinde sadece 50 kuruşa bu arızayı gidermiş oldum.

Bu işin ticaretini yaptığı halde hiç bir ücret talep etmeden bana o kadar zaman ayırdığı ve yardımseverliği için @bakımcıı ya sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
 
Merhaba arkadaslar. Aksam aksam iş cikti basima. Bir suredir camasir makinasinin temizleme sorunu vardi, deterjani falan eritmiyordu, bugun rezistansi cikarip kireci temizledim tekrar taktim ve dikkat ettim ki suyu isitmiyor.
Rezistansa giren kablolari cikarip kontrol kalemi ile baktim ki elektrik gelmiyor. Sorun nereden kaynaklidir rezistansa elektirigi nasil veririz. Temizledigimde disarida denedim rezistans saglam elektrigi alip isindi. Banada yardimci olun lutfen makine şuanda açikta kaldi.
 
Dayanamayip makinenin kartini söktüm, buraya resimleri yuklemeye calisacagim. Problem oldugu kesin çünkü kararmis bazi yerler.
 

Ekli dosyalar

  • 20160918_203855.jpg
    20160918_203855.jpg
    495.7 KB · Görüntüleme: 74
Resim yuklerken hata yapmis olabilirim kusura bakmayin.
 

Ekli dosyalar

  • 20160918_203807.jpg
    20160918_203807.jpg
    222.8 KB · Görüntüleme: 67
Burnuma reklam kokusu geliyor, lütfen bilgin varsa ve amacın yardımvı olmaksa arıza gidermeye yönelik bilgi ver önerini tel olarak yapabilirsin aksi halde reklama girer belki dw organik bağın vardır olmasa bile böyle düşünmemize sebep olursun @handeyazgin!
 
Ben makineye hortumla güneş enerjisinden sıcak su veriyorum resistansı uzun süredir kullanmadım.

ASUS_Z002 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Arkadaslar bilmiyorum doğru yeremi yazıyorum ama yardimci olursaniz çok sevinirim Siemens bulasik makinam su isitmiyor servis çağırdik en az 350 tl tutar oda rezistans bozuksa falan dedi suan o parayi bile verme şansım yok çocuğum olucak çok sıkışık bir dönem lütfen yardımcı olabilecek biri varsa bilgi versin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,921
Son üye
TursuBidonu

Yeni konular

Geri
Üst