Beko Bulaşık Makinesi su tasırma hatası

Kocaelide bulaşık makinesi için servis aramaktayım.Burdan yardımcı olabılecekler varmı acaba?
 
Merhabalar sayın Kaynak, elime bu Beko'nun aynısı olan Arçelik 6030M bulaşık makinesi var. Problem de aynı. Ben en başta emniyet switch'inin çatlak olduğunu sanmıştım ama meğer hortumlar zaten açıktaymış. Kısacası makine su alırken çenelere bağlı hortumlardan su sızıyor. Ben de 2 hortumu switch'den söküp kördüğüm yaparak çalıştırdım. Program verdiğimde bildiğiniz gibi 1. çıtta su boşaltıyor, 2. çıtta su alıyor 3. de de püskürtmeye başlıyor. Ama bu makine 1. çıtta su boşaltır şekilde takılı kalıyor, 2. çıtta 10sn kadar su alıp öylece bekliyor. 3. çıtta ise su alarak püskürtmeye başlıyor. İlk denememde 3. çıtta taşana kadar su aldı. 2. denememde de suyu almayı kesti ama öylece 3. çıtta püskürtür şekilde takılı kaldı.

Sorun sizce elektronik kartta m olabilir yoksa presostat şalterinde mi? Su sayaç kartı dediğiniz cebin orada presostat'a benzeyen yuvarlak parça mı acaba? Benim aklıma ikisi geldi.

Makinedeki su sızıntısı kesildi bu arada, switch in altındaki köpüğü çıkardım, yine takacağım toplarken. Yani suyun çene hortumlarından taştığına eminim. Sorun da makinenin takılı kalması her adımda.
 
muhtemel hata = elektonik kart
Birde makinanın ön kapaga dogru egimli olup olmadıgını kontrol ediniz
 
merhabalar.
Ali ustamın da dediği gibi kartı değiştiriniz tüm sorunlarınız düzelir. yenisi 15 tl
 
Teşekkür ederim, kartı sipariş verdim Çarşamba gelecekmiş. Servisteki eleman da aynı resmi gösterdi sorarken. Çok sağolun, kartı takınca sonucu yazarım.
 
Ustalarım, makinenin bugün heryerini söktüm ama kart bulamadım. Makineyi bana birisi atacağından verdi, ben de çalışır hale getirmek istiyorum. Acaba kart sökülmüş olabilir mi? Boşta soket falan da göremedim. Bu modelde yok mu yoksa? 6030M modeli, ön panelin içinde sadece Ako marka beyin ve butonlar var. Altında ventile bağlı yerde vs de herhangi bir kart bulamadım. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.
 
doğrudur 6030m üründen iki adet var birisi Smart kartısz versionu. Sizde ki de o modeldenmiş. Su seviye prosestatını kontrol edin. Prosestata gelen hortum yaklaşık 10 15 cm yukarı çıktıkdan sonra bağlanıyor. bu çok önemli yoksa prosestad içine su gidiyor
 
Teşekkür ederim, kontrol edeceğim. Kartı geri verme imkanım yok sanırım değil mi? Sökerken beynin 2 tane beyaz dişlisinin de yerinden çıkmış olduğunu gördüm. Bu makine beni uğraştıracak gibi. Sanırım hem prosesttata hem de beyinde problem var. Baktıkça sonuçları yazarım, çok sağolun.
 
arkadaşlar bende leydi çm var 3 defa su alıyor ya onlar 3. cü su almasında su cebinde yuvarlak bi delik var ordan su kaçırıyor ne den olabilir bil gisi olan yardımcı olursa sevinirim
 
su cebi - kazan arası hortumları kontrol edin. muhtemelen tıkalıdır. su cebindeki su kazan içine aktarılamıyor. leydi bulaşık sanırım? çm derseniz iş başka
 

Forum istatistikleri

Konular
128,171
Mesajlar
915,630
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst