Beko 2313cz emniyet kilidi değişti hala başlamıyor

haymana10

Üye
Katılım
16 Ara 2006
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba, beko 2313cz modeli çamaşır makinası bir proğrama aldığımda hır hır ediyor,başlamıyor ve öyle bekliyor. emniyet kilidindendir diye yeni kilit aldım ama hala aynı başlamıyor. Kilit 4 girişli orta iki kabloyu kısadevre ederek çalıştırıyorum,sorun ne olabilir acaba,kilidinde çalışma mantığını çözemedim. Eski kilitte bozuk değil galiba,yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.
 
hır hır ediyor derken biraz daha açabilirmisiniz . Makineye Arızaya Geçiyor mu bir süre Sonra ? Kapı Kilidi Elektriği Geçiriyormu Kontrol edebilirmisiniz ?
 
Proğramı ayarlıyorum açma kapama düğmesine basıyorum ışık yanıyor,hır hır hır diye 3 4 defa ses geliyor ve susuyor, kapak açma düğmesinin ışığı sönmüyor,suda almıyor öylece bekliyor. Emniyet kilidini söktüm dışardan kapak diline geçirdim orta iki uç kısa devre olmuyor.Yeni aldığım kilitte denemedim direk taktım çalışmadı aynısını yaptı, bende kabloları söktüm ortadaki iki kabloyu kısa devre yaptım emniyetsiz olarak şuanda çalışıyor. Acaba kilitte başka bir kontrol mü var?
 
Arkadaşlar yokmu cevap verebilecek birileri,biraz acilde
 
yeni kilitte deneyin. ya kapı kilidiniz arızalı ya da emniyet anahtarına nötr gelmiyor (elektronik karttan)
 
Yeni kilit aldım denedim ama çalışmadı,tekrar deniycem.ortadaki iki ucu kısadevre edince çalışması başka biryerde sorun olmadığınımı gösteriyor?
 
motor kömürlerini kontrol ettimi?
 
Yeni aldığım kilidi dışarda kapak diline geçirdim orta iki uç kısa devre olmadı,orta iki uca gelen kabloları kısa devre ediyorum makina sorunsuz çalışıyor,ama emniyet kilidine bağlayınca kapak açma düğmesindeki ışık sönmüyor ve makina başlamıyor.
Kömürlerde bi sıkıntı olacağını sanmıyorum manuel kısadevreyle makina çalışıyor.
 
buyuk ihtimal kapak yerinden oynamis ya kapagin dilini tutan plastikler kirilmistir ya da kapak biraz agagi dusmustur ilk kapagin diline bak saglamsa kapi kilidinin yuvasini iyelen biraz yidir caliscaktir
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,889
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst