Beko Çamaşır Makinesi Arızası

herhangi birine özelden ulaşıp sizinle irtibat kurmalarını saglatmaya çalışacagım.

servisci arkadaşla irtibat kuramadım muhtemelen dışarıda

onarıma gelen kişinin makinanızdaki hatayı görüpte fiyat vermesi ile benim hiç görmeden verecegim fiatlandırma kesinlikle birbirini tutmayacaktır.kimisi malzemenin kendisini onarır kimisi ise kartın tümünü degiştirerek sorunu cözme yoluna gider kişilerin becerilerine baglıdır . makinanızdaki hatayı sadece sizin açıklayabildiginiz kadarı ile sanal ortamda hayal ederek (geçmiş deneyimlerimize dayanarak) sizlere yazıyoruz gerçek malzemeye ölçüm ve testlerle hatalı veya sağlam teşhisi konula bilinir.
aynı tür şikayetler motora su gidincede oluşa bilir şimdiden (görmeden ölçüm almadan bu ön görüyü söylemek tüketiçiyi korkutur) .
 
Son düzenleme:
anladm haklısınız ben sadece sizin dediğiniz sorun varsa diye sormuştm. Neyse acaba ulaşmaya çalıştığınız kişi gelebilecek mi bugün? bunun kesin cevabını ne zaman alabilirim acaba?



usta hala sonuç alamadınız mı yaaa... benm acil makineyi kullanmam lazım. lütfen...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
aşagıdaki adresten celal beyle görüşünüz hertürlü yardımı sağlayacaktır.

Ercan Soğutma

beni İzmirden beyinci ali usta yönlendirdi dersiniz .
 
teşekkürler usta. Ben irtibata geçeceğim. iyi günler.
 
Kazanın içinde iç çamaşırlardan kopan tel parcaları veya pompa filtresinin içinde bulunan bozuk para vs vs olabılır.
 
makinanın kart soketi kesilmiş bağlantı tablosunu bulabilirmiyiz yardımcı olursanız sevinirim
 
beko bky serilerinde bir arıza çeşidi şu eğer çamaşır makinenize elektirik geliyor ve ön paneldeki çalıştırma tuşunun yanındaki lamba yanıyor ve çalıştırma tuşuna bastığınız halde çalıştırmıyorsa veya çalıştırma tuşuna bastığınız halde çamaşır tozu haznesi su almıyor ve motor dönmüyor ise bilinki bir nedende çamaşırları koyduğunuz tamburun kapağındaki kapıyı kilitleme anahtarında sorun var eğer onun çalışıp çalışmadığını kontrol ederseniz bozuk veya sağlam olduğunu ölçü aletleriyle ölçüp anlayarak bu problemi çözebilirsiniz.

1. makineye hiç elektirik gelmiyorsa ya elektrik kablosunda yada elektrik kablosunu bağlandığı makine girişinin hemen yanında elektrik kablosunun bağlandığı kondansatör bulunmaktadır, bu elektronik malzeme bozulmuş olabilir veya bu kondansatörün bağlandığı açma/kapama düğmesinin anahtarı bozulmuş olabilir.
2. makinenin moturu çalışıyor su alma, su boşaltma, kurutma, motoru hızlı, yavaş sağa sola dönderme işlevlerini yapmıyorsa program anahtarı veya program anahtarının bağlandığı program kiti(elektronik kit devresi) bozulmuş olabilir.

bir başka sorun ise çamaşır makinelerinin altından gelen su sorunu

1. atık su pompanız arızalanmış olabilir,
2. atık su pompasına bağlı lastik hortumları yırtılmış olabilir veya yerinden çıkmış olabilir.
3. ya çamaşır tamburu ile çamaşır koyduğumuz kapak arasındaki lastik yırtılmış olabilir.
4. yada çamaşır makinesinin çamaşır tozu haznesi ile selonoit valf arasındaki gortumun yırtık veya yerinden çıkmış olabilir.

çamaşır makinesinin motoru çalışıyor ama su almıyor ise selenoit valffin bozulmuş olabilir selenoit valf ise su bağlantı hortumunun makineye bağlandığı plakanın hemen arkasındadır.
 
iyi günler. Benim sorunum Beko 2612C markalı çamaşır makinemle. öğrenciyim ve doğal olarak geçen sene eve çıktığımda 2. el bi makine aldım. ve bu zamana kadar da pek sorun yoktu. ama geçen gün çalıştırdığımda makine neredeyse zıpladı. yani çok fazla sarsılarak çalışıyor. bir de programın başında yavaş yavaş dönerek yıkaması gerekiyoken direkt sıkma işlevindeki gibi ızlı hızlı çalışıyo. Lütfen yapabileceğim bişi varsa yapıyım. sınav zamanı tamirci peşinde de koşamıyorm ayrıca iyi tamircide bulabilir miyim bilmiyoru. Lütfen yrdımcı olun.

acaba yardım alamayacak mıyım bu konuda?
Matorun arka hissesinde tako daccik var o catlak veya kirilmis ola bilir.Onuda kontrol et.

Kolay gelsin
 
makinen sadece yıkamada bu sesi çıkarıyor sanırım rezistans ısındıgı zaman eğilip tambura sürtüyor degiştirirsen sorun düzelir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,291
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst