hidrolik pompanın asıl konu olan akü-ups projesinden çok fazla farkı yok sonuçta yine çıkan güç daha az olacak mantık aynı
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
arkadaşlar sitenize yeni üye oldum gördümki bedava elektrik üretiliyor,uzun süredir düşündüğüm bir konuyu yazıp görüşlerinizi alayım dedim. konu şöyle bir hidrolik pompa düşünün size biri dairesel,diğeri doğrusal iki mekanik enerji birde yağ basıncında oluşan hidrolik enerji temin ediyorsunuz bu üç enerjiyide hidrolik pompanın kendi kendisini döndürmesinde kullanıyorsunuz pompadan bu hareketi bir dinamoya aktarıp buradan elekrik üretiyorsunuz bu mümkünmü. Tabiiki bu bir devirdaim motoru gibi süresiz çalışamaz sürtünmelerden dolayı sistem yavaşladığında dinamodan ara ara sisteme enerji vermek gerekebilir. Sistemin anafikri doğrumu sistemin artısı eksisi nedir, bununla bir evin elektrik ihtiyacını karşılabilirmiyim veye bir sanayii makanası mesela bir tornanın elektrik ihtiyacını karşılabilirmiyim. bilenlerin görüşlerini bekliyorum.

Sn. zhn;

Sanıyorum burada yazılan mesajlar da anlatılanları sadece elektronik bir cihaz olarak yorumlamış ve belkide hidrolik bir sistemde olabileceğini düşünmüşsünüz. Hiç bir Sistem Kendi kendine çalışmayı başaramaz. Muhakkak başka bir kaynaktan enerji takviyesine ihtiyacı vardır. Sizinde yazınızda dediğiniz gibi, hidrolik sistemdeki sürtünmeler sonucunda bir süre sonra sistem yavaşlayınca başka bir enerjiyle sistemi hızlandırmak gerekir.

Bu kendi kendine enerjiyi depolamak ve daha sonra kullanabilmek için ek ekipmanlarında kayıplarını da düşünürsek daha fazla enerji kaybı demektir.

Çeşitli makinelerin enerjilerini karşılayabilmek için tabiki yöntemler var. Güneş enerjisi, rüzgar, işletmenizdeki ısıl olarak çıkan sıcak suyu dahi geri dönüşüm sağlayarak enerji sağlayabilirsiniz. Tabiki çok iyi düşünülerek yapılması gereken planlardır bunlar.
 
arkadaşlar sitenize yeni üye oldum gördümki bedava elektrik üretiliyor,uzun süredir düşündüğüm bir konuyu yazıp görüşlerinizi alayım dedim. konu şöyle bir hidrolik pompa düşünün size biri dairesel,diğeri doğrusal iki mekanik enerji birde yağ basıncında oluşan hidrolik enerji temin ediyorsunuz bu üç enerjiyide hidrolik pompanın kendi kendisini döndürmesinde kullanıyorsunuz pompadan bu hareketi bir dinamoya aktarıp buradan elekrik üretiyorsunuz bu mümkünmü. Tabiiki bu bir devirdaim motoru gibi süresiz çalışamaz sürtünmelerden dolayı sistem yavaşladığında dinamodan ara ara sisteme enerji vermek gerekebilir. Sistemin anafikri doğrumu sistemin artısı eksisi nedir, bununla bir evin elektrik ihtiyacını karşılabilirmiyim veye bir sanayii makanası mesela bir tornanın elektrik ihtiyacını karşılabilirmiyim. bilenlerin görüşlerini bekliyorum.

Merhaba,

Hiç bir enerji yoktan var olmaz, vardan da yok olmaz, sadece biçim değiştirir.

Tabii ki pompanın hareketi ile elektrik elde etmeniz mümkün ama elde edeceğiniz elektrik, o pompayı döndürmek için harcayacağınız enerjiden daha fazla olamaz.

İlla ki bedava elektrik elde etmek istiyorsanız, çözümünü parası sizden çıkmayan enerjileri kaynak olarak kullanıp elektriğe dönüştürmeniz gerekiyor.

Örneğin, rüzgardaki enerjiyi nasıl daha verimli kullanacağınız üzerinde çalışabilirsiniz, güneş enerjisi üzerinde çalışabilirsiniz. Hatta dinamo bağlı kondüsyon bisikletlerinden oluşan bir spor salonu açmak bile daha mantıklı ama elektrik kullanarak elektrik elde etmek boş yere uğraştırır sizi.

İlla ki elektrik kullanarak elektrik elde edeceğim derseniz bir alternatif daha var, paratoner gibi bir şeyi elektrikle yükleyerek üstüne yıldırım düşürebilirseniz kesinlikle harcadığınız elektrikten daha fazlasını elde etme imkanınız olur ama bu son tavsiyemi sakın evde denemeyin.
 
Beyler ben sıfır maliyetli enerji üretiyim demiyorum mesela ilk hareketini bir elektrik motorundan aldıktan sonra hidrolik pompa diyelimki yarım saatta bir 3 veya 5 dakika dinamodaki elde edilen elektrikten veya şehir ceryanından takviye yapmak sureti ile kendi kendini döndürebilse yeterlidir elektrik maliyetini % 80 veya 85 oranında düşürür buda bir avantajdır.
 
sayın zhn ilk hareketi sağlamak için vermiş olduğunuz enerjiden daha fazlasını geri alamayacağınızdan tasarruf etmiş olmazsınız. Yani 100 W lık bir enerji ile pompaya bir hareket vereyim sonra pompa durana kadar bana 200-300 W enerji geri versin diye bir durum malesef yok.
 
vardan yok olmaz yoktan var edilemez. enerjiyi hem kullanıp hen aynı oranda kaynağı şarj edemezsiniz. ayrıca aküyle küçük dahi olsa bir gücü uzun süre beslemek için çok sayıda akü gerekir. bu sayı güç arttıkça artar düşünün bir bilgisayarı besliyen ups 25-20 bilemedin 30 dakikalıktır. uzun süre istersen akü sayısı ve ups büyür
ancak başka bir kaynaktan beslersen olur. bunuda bedavaya getirmek için güneş, rüzgar, jeotermal gibi kaynakları değerlendirmelisin.
başarılar
 
Bu bedava elektrik konusu her nedense hep ilgi çekiyor ve çok ilginç bir durumda mesleği elektrik olmayan insanların böyle konulara ilgi duyması.Onlar açısından güzel birşey.İlgililer bilgisiz,bilgililer ilgisiz misaliBiz rüzgarı,güneşi,suyu,biyokütle gibi enerji kaynaklarını kullanarak birşeyler yapmalıyız diye düşünüyorum.Yoksa ilk hareketi vermekte,mıknatısla ikaz yapmakta,vermediğimiz enerjiyi almaya çalışmakla vb.. işlerle yol alamayız.Çalışıyor mu çalışıyor veya dönüyor mu dönüyor mantığı ile hareket etmemeliyiz.Ona bakıverirsek,Çoçuklar için yapılan oyuncak rüzgar gülleri de dönüyor.Sistemin gücü,torku,verimi,hızı vb. nedir?nekar iş yapar ne kadar enerji üretir?Bu enerjiyi üretirken ne kadar bir enerjiye gereksinim duyar? bunlarla ilgilenmeliyiz.Yoksa 100 kilovatlık bir kaynak enerji kullanarak 5-10 kilovat güç elde etmek başarı değil hezimettir.Büyük herhangi bir enerji üretim santralinde verimdeki yüzde birkaz iyileştirmenin,30 yıllık enerji üretimindeki artışı hiçde azınsanmayacak kadar çoktur.Yine birkaç yıl önce fırın işletmecisi bilgigimiz kompanzasyon sistemi yapıp elektriği artırdığını söylüyordu televizyolarda...
 
sayın srdrx vermiş olduğumuz enerjiden fazlasını alamayacağımız konusunda size katılıyorum fakat ,ben dikkat edersen sürekli enerji vermiyorum,sanırım konuyu tam anlatamadım,onun için siz benim anlatmaya çalıştığım hidrolik pompayı klasik bir elektrik motorundan hareket alarak emiş yaptığı yağ basıncından istifade edilen bir pompa olarak düşündünüz, benim kullanacağım pompa klasik pompa gibi yağ basıncı temin etmesinin yanında bir mekanik güç daha sağlıyor bu gücü motorlarda olduğu gibi büyük dişliden küçük dişliye geçiş yaparak hızını artırıp pompanın hareketinin devamında kullanmak istiyorum, bundan başka bu hidrolik pompanın hareketli pistonlarından elde edeceğim mekanik enerjiyide pompanın hareketinin devam etmesinde kullanacağım iki mekanik bir hidrolik olmak üzere üç tane gücü aynı zamanda pompanın hareketinin devamında kullanınca elektrik motorundan vermiş olduğum enerjiyi kesince pompanın uzun bir süre hareketini devam ettireceği düşüncesindeyim bu nedenle vermiş olduğum enerjiden fazlasını alabilirim diye düşünüyorum.
 
arkadaşlar halilden arkadaşımında dediği gibi bu sönümlü bir fonksiyondur her seferinde elde edilen verim azalır ve en sonundas durur örnek verirsek aküden aldığımız enerjiyi ups soktuk aralarındakı tek fark güç farkıdır yanı p=ı.v veya p=ı.r^2 ise atıyorum bu değerleri akuden 12 volt 40 amper yanı p=480w güç elde ederiz ama ups çıukışından 220volt 40 amperden cok cok dusuk bır deger alarak p si 480w altında olur onu baska bır sısteme sokarsanız aynı sekılde guc azalır ıstedıgınız degerler artar veya azalır ama sabıt olaarak azalan guc tur zaten sırf bunun için güç elektroniği diye ayrı bir bıranş vardır verimi olabildiğince yukarılara çekbilmek için insanlar halilden arkadaşımın dediği gibi süper iletkenlerle uğraşmaktadır.....
 
Enerji üretiminde 1 koyup 1 almak fizik kuralarının bu güne kadar bilinen teorimleri ile mümkün görünmüyor.Sanki olabilirligi hissini de hiç birimiz kafamızdan atmak istemiyoruz .

Kabullenmeninde teslimiyetcilik oldugunu düşünüyoruz .Sadece biz degil bu tüm dünyada bu şekilde. cern bu amacla kuruldu ,abd de 3 futbol sahası büyüklügünde dev fizyon jenaratörleri kuruldu ,keza atom santralları bu mantıkla kuruluyorlar .

**Kirchhoff Voltaj Kanunu ** kapalı bir göz (çevre, loop) içerisindeki toplam gerilim düşümü sıfırdır.
Ya da kapalı bir çevrede harcanan gerilimlerin toplamı, sağlanan gerilimlerin toplamına eşittir.

Kütle ve enerjinin korunduğunu joule kanunuyla biliyoruz. Kainatta var olan atom molekülü ile, var olan joule ifadesi ile ifade edebileceğimiz enerji hep denge altındadır.gözle göremedigimiz enerji ise entropi dönüşümüne katıldı !

Yüz yıllık kanun ları kullanarak (doğru kabul ederek) bugüne kadar bunca araç gereç ,faydalı ürün, buluş yapılması vede kuramların her seferinde aynı yolu göstermesi dogrulugunu zaten kanıtlamazmı ?

Bu yazılanları okurken her seferinde rahmetli nasrettin hocanın espirisi aklıma geliyor **YA TUTARSA...**
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,838
Son üye
sarioglu_55

Yeni konular

Geri
Üst