Salak gibi üstüne atlıyor kısmı güzel olmuş:) Yoktan enerzi varedilemez bu fizik kuralı bugüne kadar değiştirilemedi devri daim makinaları yapıldı yüzlerce ama en uzun çalışanı özel bir ortamda bir hafta çalıştı. sonsuza dek çalışması olanaksız imkansız potansiyel bir güç olmadan enerji üretilemez.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Bunlar boş şeyler arkadaşlar'' vermeden almak ALLAH CC'a aittir''.Mantıklı düşünürseniz bunu bulursunuz. Fizik kurallarının dışına çıkamaz.
Herkese Selam.
HalitCirak
 
çıldırmak üzereyim bir tek benmi kaçırdım bu haberi
link felan yokmu gözünüzü seveyim
 
:eek:Arkadaşlar adam yapmış haberlerde çıktı elektrik bilgim yok ama haber yalan değilse kışın ısınman bile bedavaya gelir adam yapıp satarsa müşterisi çok olur, eğer satıyorsa söylesin bende alim bedava elektrik kim istemez... elektrik bilgim olsa bende denerim ama akıma kapılıp giderim sanırsam, elektrik şakaya gelmez ama iyi projelerde cesaret ister, böyel bi düzenek ne satar ama adam bianda trilyoner olur çıkar:eek:

___

abi adam yapmış haberlerde gösterdi fatura ödeme merkezi spot lambalar pcler dolap 10 yıl elektrik parası yok diyor, patent bulup satarsa ben alırım bir kışta parası çıkar
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Tıpkı eline bir floresan bir ampermetre alıp sözde deney yaparak büyük kitleleri kandırıp ceplerine haksız kazanç indiren ''energy saver'',''elektrik tasarruf cihazı'' satan üçkağıtçılar gibi.
Haram yemeyi içine sindiren için bu ülkede zengin olmak çok kolay...
Allah böyle insanlardan uzak tutsun bizleri.
 
bahsi geçen sistemin aynısını biz kullanıyoruz. yanlız öyle saatlerce değil sadece şebekenin kısa süreli kesilmelerinde kullanıyoruz. eğer invertörü besleyen akü voltajı iyice düştüyse ve hala Şebeke gelmemişse jeneratör başlıyor. bu sistem yeni çıkan hemen hemen bütün kabinli jeneratörlerin içinde mevcut zaten. Mantık şu. 3-5 dk lık elk kesilmelerinde jen. çalışması önlenip yük aküye veriliyor. enerji tekrar gelince akü doluyor.. aylık 50bin ytl elk faturası ödüyoruz. gerçekten varsa öyle bişey gelsin hemen bizde işe başlasın.
 
Bu devreler converter diye geçer ve bunlar tahminimce 2 transistör(BJT vey FET) ile yapılırlar.Biz lisede bu devreyi BJT ile yaptık çıkışta osilaskop bağlayıp görmeyi denedik.Sivriltilmiş iğne uç veya kare dalga elde ediliyo ve bunları sinusoidala çeviren bi kat devre hiç duymadım.Ayrıca tavsiyem mümkünse BJT yerine FET kullan veya illa BJT diyosan mutlaka soğutucu,fan ayarla çünkü elindeki bütün transistörleri yakabilirsin,devre çok akım çekiyo.
 
arabanın şarj dinamosunun verdiği enerjiyimi 220 ye çevirip cihazlarını çalıştırıyor? bu durumda yakıt harcaması artar bi faydası olmaz bence
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst