Beckhoff Su Arıtma Sistemleri

Berkcan Berk

Siemens Temsilcisi
Katılım
1 Tem 2014
Mesajlar
42
Puanları
1
Konum
İstanbul
Su yönetiminde planlamacıların ve mühendislerin ne gibi güçlükler ile karşılaştıklarının farkındayız, uygulama ve çözümlerimizi sizinle paylaşmak istiyoruz.

Belediyeler bir yandan etkili ve uygun maliyetli su arıtma ve işleme gerçekleştirmek için modern ve yüksek verimlilik sahibi sistemler talep ederler diğer yandan da bütçeleri genellikle çok sınırlıdır. Açık, PC tabanlı kontrol sistemi performans ve maliyet açısından doğru çözümü sunmaktadır. Tüm yaygın iletişim standartlarını desteklemekte ve büyük miktarlardaki işlem verilerini kaydedebilmeyi ve işleyebilmeyi olanaklı kılmaktadır.

Proses seviyesine ve harici istasyonlara kadar inen açık iletişim
PC tabanlı Kontrol teknolojisi sürekli olarak artan işlemci gücünden faydalanmakta ve su sağlama, su ve atık su arıtmaya yönelik olarak kompakt, yüksek performanslı donanım platformları sunmaktadır. Açık arabirimler, standartlaştırılmış yazılım arayüzleri ya da telsiz ve fieldbus bağlantıları aracılılığıyla proses seviyesi ve harici istasyonlarla iletişimi kolaylaştırmaktadır. TwinCAT otomasyon yazılımı, standartlaştırılmış, güvenli veri alışverişi ve tüm yaygın fieldbus sistemleri için IEC 60870-5-10-x ve OPC UA’ya uygun telekontrol protokollerini desteklemektedir. Harici istasyonlar da ISDN, analog modem, telsiz, GPRS, UMTS gibi iletişim standartları ya da Ethernet, PROFIBUS ya da PROFINET gibi fieldbuslar aracılığıyla bağlanmaktadır.

Dahili ölçüm teknolojisi kullanan ve alandan tasarruf sağlayan PC kontrolörler
Beckhoff, kapsamlı endüstriyel PC serisi ile, ilgili uygulamanın taleplerine göre yüksek performanslı çok çekirdekli işlemcilere sahip Endüstriyel PC'lerden kompakt embedded kontrolörlere uzanan ölçeklendirilebilir bir performans sunmaktadır. Beckhoff’un ürettiği gömülü cihazlar PC teknolojisini kompakt ve minyatür bir yapıya sığdırıyor. Bus Terminallerinin doğrudan arabirim teşkil etmeleri sayesinde, kontrol sistemindeki sıcaklık, titreşim, basınç ya da hacimsel akıl gibi işlem parametrelerinin hassas bir şekilde kaydedilmesi için tüm yaygın sensörlerin ve aktüatörlerin sorunsuz bir şekilde dahil edilmesi sağlanır.

TwinCAT ile basitten karmaşığa uzanan esnek mühendislik
Açık Beckhoff otomasyon araçları hızlı ve doğrudan mühendislik için geniş bir yazılım modülü yelpazesi içeriyor. Tüm Beckhoff kontrolörleri yaygın IEC 61131-3 programlama dillerindeki TwinCAT otomasyon yazılımı ile programlanmaktadır. TwinCAT, aynı zamanda alternatif olarak, sistem arızalarının erken tespiti ya da sistem simülasyonlarına yönelik Matlab®/Simulink® ile arabirim oluşturmak için Durum Gözleme gibi daha karmaşık işlevler de sunmaktadır.

Beckhoff Su Arıtma Kataloğu:
Su arıtma sistemleri için PC tabanlı kontrol
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,239
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst