Beckhoff ile Profibus Programlama

shox

Katılımcı Üye
Katılım
4 Tem 2007
Mesajlar
967
Puanları
56
Beckhoff BK3100 Profibus nasıl programlayabilirim ilgili türkçe dökümanı nereden bulabilirim. Ve bu profibusa bağlı bulunan KL1408-KL1104-KL2408-KL9100-KL2022-KL2622-KL3052-KL4032-KL9010 ek modülleri mevcut bu modülleri BK3100 den sonrasına hangi sıra ile takmak gerekiyor istedğim gibi dizebilirmiyim ve bu modüller için ayrıyetten bir programlama editörü kullanmalımıyım? Profibusa programı nasıl atabilirim nereden bağlanabilirim? Türkçe dökümanı olan paylaşırsa memnun olurum. Teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Merhaba,

BK3100 aslında bir kontrolör değil,Bus Coupler yani akılsız bir modül.Yanına takılan I/O modüllerinin güç ve kontak beslemelerini sağlayan aynı zamanda twincat system manager tarafında gruplamaya yarayan bir modüldür.Profibus bus coupler modülünü Siemens tarafına remote ı/o olabilmek için kullanabilirsiniz ancak.Ürünün ESD-GSD dosyalarını siemens kontrolöre eklediğinizde siemens Beckhoff ı/o'ları kendi ı/O'su gibi görüyor.Ama programlama tarafını yine siemens'te yapıyorsunuz.Umarım açık olmuştur.

Bahsettiğim ESD-GSD file için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.
https://www.beckhoff.com/english.asp?download/bkconfg.htm

Ürün sırası konusunda Dijital giriş + Dijital Çıkış + Analog Çıkış + Analog Giriş sırasını izleyebilirsiniz.Bu ı/o diziliminde de dikkat etmeniz gereken bir kaç husus var.Her modülün çektiği bir Kontak akımı var örneğin KL3052'nin 65mA. Bk3100'ın yanına takılan tüm modüllerin çektiği akımların toplamı BK3100'ın sağladığı akımı(1750mA) aşınca bir güçlendirme modülü daha takmanız gerekiyor.Bu akım değerine Beckhoff'un sitesinden bakabiliyorsunuz.
 
Teşekkür ederim. Peki bu modülleri beckhoffun kendi kontrolörüyle kumanda etmek istersem olmazmı illaki Siemens ile mi olması lazım eğer beckhoffun varsa hangisi ile yapabilirim. Yapmak istediğimiz şey 4-6 akslık bir makineye hareket sağlamak
 
Tabii ki yapabilirsiniz.Ben profibus coupler olduğu için bir siemens cihaz var sandım.
Beckhoffta proje yapmak istiyorsanız ürün seçimi konusu çok önemli. PC tabanlı otomasyon yaptığımız için bizim PLC dediğimiz her bir ürün aslında içinde işletim sistemi olan bir pc. Bu pc'ye twincat adını verdiğimiz bir yazılım yükleyerek PC'yi bir PLC'ye ya da motion kontrolöre çeviriyoruz.Burada da yapacağınız işe göre PC özelliklerini konfigüre ediyoruz.İşlemci , ram,hafıza alanı ,işletim sistemi ,run time lisansı hepsi yapacağınız projeye göre değişiklik gösterebilir.

Projeyle ilgili daha detaylı bilgi verirseniz ona göre bir kontrolör seçip, sistem oluşturabiliriz.Ama örnek olması açısından hem PLC hem de motion( PTP ya da NCI max 3eksen) yapabileceğiniz bir PC için aşağıdaki linki inceleybilirsiniz.
http://www.beckhoff.com/english.asp?embedded_pc/embedded_pc_series_cx5100.htm?id=97337421705718
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst