bcd kod çözücü devre

fcakmak72

Üye
Katılım
18 Ara 2008
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
46
arkadaşlar pc den gelen binary kodlarını alıp kullanmak istiyorum yani kod çözücü yapmam gerekiyor sağlam çalışan bir devre var mı yardımlarınız bekliyorum
 
Merhaba
PC'den gelen BCD kodları çözmek veya okumak için PIC'li bir kart yapmanız gerekir.Siz projenizi tam olarak belirtirseniz daha çabuk yardım alırsınız.Ayrıca PIC programlama ve PC tarafındaki yazılımı da bilmenizde fayda vardır.
 

Ekli dosyalar

  • ETekno_pc_pic_on_off.rar
    387.3 KB · Görüntüleme: 1
  • PC_to_PIC_temz.rar
    186.8 KB · Görüntüleme: 1
Sayın kudretuzuner,

veriler paralel porttan geliyor ise pic ihtiyacımız olmayabilir. Veriler seri olarak gelecekse o zaman bir mcu kullanmak lazım.
İyi çalışmalar.
 
Bilgisayardan gelen her binary bilgi bcd değildir. örneğin 127 sayısını normal olarak ikilik sisteme çevirdiğinde

111111 sayısını elde edersin.

BCD de ise (binary coded decimal) ikilik kodlanmış onluk demek oluyor. 1 2 ve 7 sayılarını ayrı ayrı 2 lik sisteme çevirirsin. bu durumda sayın:

0001 0010 0111 olur.

Öncelikle bilgisayarın neresinden nasıl bir 2 lik sistemde sayı alacağını bilmen gerekir. Bunun yanında gelen sayıların nasıl bir çıktı üreteceğini de bilmen gerekir. yani bilgisayardan gelen sayıların bir devreye girecek ve bu devre bir çıktı üretecek ancak ne üretecek? bu tamamen snn tasarımına bağlı.

eğer bilgilerin 4 bit paralel olarak geliyor ise(paralel porttan mesela) hiç mikrodenetleyici veya herhangi bir kaydedici kullanmadan sadece karnaugh haritası ile yapabilirsin. Eğer seri şekilde geliyor ise seri gelen bilgileri seri paralel kaydedici ile paralel hale getirip yine karnaugh haritaları ile yapabilirsin. ancak karnaugh haritanı yine ihtiyacın olan çıktıya göre oluşturmalısın.

Sadece hobi olarak yapıyor isen mikrodenetleyici kullanmak zaman ve efor açısından daha kullanışlı olacaktır.
 
belki usb den geliyor datalar arkadaşlar paralel yada seri diye belirtmemiş arkadaş. usb,seri,paralel ethernet hepside binary zaten.
proje tam açıklanırsa yardım olabilir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst