Bazı Oyunlarda laptop um kapanıyor.

Hepar_-_

Üye
Katılım
31 Ocak 2012
Mesajlar
630
Puanları
1
Yaş
30
Bazı oyunlarda laptop kapanıyor. eskiden böyle bir durum olmuyordu. Sizce sebebi nedir ???
 
eskıden oyunların boyutları kucuk idi. ama sımdı artık boyutlarda buyudu yanı bilgisayarin kaldırmıyor olabılır veya bılgısayarın tozlanmıstır ısınıyor olabılır bılgın varsa temızlemenı tavsıye ederım
 
peki teşekkür ederm. Eskiden oyun kasmaz açılırdı ve şimdi aynı oyunda pc kapanıyor kötü bişey olmasından tasalanıyordum. teşekkürler
 
Soğutucu aldım ama malesef yine aynı.
 
Laptopda oyun oynuyorsanız kesinlikle bir soğutucu kullanmalısınız.

Laptopunuz belli bir sıcaklığa ulaşınca kendi kendini kapatıyor.

BIOS ayarlarından sıcaklığı değiştirebilirsiniz fakat tavsiye etmem pek.

Kolay gelsin.
 
Temizliğe ihtiyacı var arkadaşım belli bir süre sonra soğutucu petek toz ile doluyor ve iş görmüyor onu temizlemen gerekir.
 
hp model notebook ise dışardan temizlemek imkansız. içini açıp sogutucuyu fırça ve sivri uçlu cımbızla temizlemek gerekiyor. hp notebook çok karmaşık tasarlamışlar çok dikkatli açmak gerekiyor. temizleyip monte ettikten sonra fanın düzgün çalışıp çalışmadığını stress testi yada cpu testi yazılımlarla kontrol etmek gerekiyor. fanı en zor temizlenen hp modeli en kolay temizlenen ise sony modeli.

midyeyi çok kolay açarken bu tür cihazları açarken çok dikkatli düşünmek gerekiyor. bu tür cihazları tasarlayan kişiler çok kolay tamir edilebilecek cihazlar tasarımını yaparlarsa çok iyi olur. 1970 yıllarda saba marka lambalı televizyonu örnek gösterebilirim. sadece 2 adet somunla anakartı 180 derece yatırılabiliyordu. istediğiniz açıda çok kolay parça değişikliği yapılabiliyordu.
 
Son düzenleme:
Oynadığınız oyunların sistem gereksinmesi yüksek,ekran kartınız bu yüksek sisteme göre eğer yetersiz kalıyorsa (Paylaşımlı ve onboard tip) cpu'ya daha çok iş düşeceğinden daha fazla ısınabilir,5 voltta usb destekli çalıştırılan bir laptop soğutucusu da,bu yüksek dereceleri soğutamayabilir.BİOS'da cpu sıcaklığının bir üst sınır değeri seçilip ayarlanmışsa eğer,cpu belirli bir sıcaklıkta(Örneğin ayarlanmış olan 80-90 derece gibi)ısındığında,anakart cpu'yu korumak için sistemi kapatacaktır.Eğer sistemi kapatmaya "disable"(İptali) yapılırsa,yani bu otomatik çalışan sistem iptal edilirse,cpu fazla ısınsa da pc hiç kapanmayacaktır.Ama sıcak olan havalarda,cpu'nun riske atılması,bu seçim şekliyle de gerçekleşebilecektir.Bu,cpu'nun çalışma güvenliği açısından tavsiye edilmeyecek bir seçim olur ayrıca.En iyisi,sıcak havalarda sistem gereksinimi daha düşük oyunlarla idare edebilmek veya sistemi(Ekran kartı,işlemci,ram,psu,vb.diğer bileşenleri) daha yüksek seviyelere getirilmiş olan toplama sistemlerle veya laptoplarla oyun oynamaktır.Tabiki pc ister laptop olsun,isterse masaüstü,tozsuz,sistem soğutma-havalandırmasının iyi çalışıyor olması da,her türlü hava koşulunda ayrıca önem taşıyor,bu ön koşulun tamamlandığını farzederek bazı özel sistem şartlarını öne sürdüm.

Bu ayarlı sistemin çalışmasını,ayni bir termostatın çalışma şekline de benzetebilirsiniz aslında.Termostatlı bir semaver,çay suyunu ayarlanan derecelerde devamlı olarak,kaynama sıcaklığında tutmak amacıyla,termostatıyla açma-kapama işlemini yapar.Tabi,pc bios ayarıyla kapandığında reset edip,anahtarla,butonla siz tekrar açarsınız,termostatlı bir semaverden farklı olarak.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
laptopda ekran kartının gpu sunun oldugu yerdeki sogutucu metal gpu ya tam temas etmiyordur üzerindeki isi iletken termal pad de bozulma olmustur bu pastanın yenisini alip eskiyi temizlemeniz lazım eger aradaki bosluk fazla ise gpu unun üzerini örtecek büyüklükte son derece ince bir bakır levha soğutucu ile gpu arasına yerlestirilmeli bakır levhanın her iki yanı termal pad ile kaplanmıladır fan ve hava cıkıslarını tıkayan tozlar varsa bunlar temizlenmelidir bundan sonra ısınma sorununuz düzelir işlemcininde üzerine termal pad uygulamanızı öneririm sonucta ekran kartının gpu sunun sogutucusunu sökerken onuda sökmüş olacaksınız
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,255
Kullanıcılar
449,842
Son üye
hpysu

Yeni konular

Geri
Üst