Bayram tebrikleşmesi 2022

Hayırlı bayramlar arkadaşlar!!
 
Çikinlere yokmu....... :D
Latife yapmışsınız ama insanın iç güzelliği ruh güzelliği yüzüne de yansıyor. Yaş itibariyle insan sarrafı olduk bir 5dk konuşunca karşımdaki nasıl bir insan %90 çözebiliyorum. Fiziken çirkin birisinin de ruhundaki güzelliğin yüzüne yansıması anlaşılabiliyor.
Ruh güzelliği olarak günümüzde güzel insan sayısı oldukça azaldı, bir çoğumuz saygı, sevgi ve merhametten yoksunuz. Bunda ailenin, çevrenin, arkadaşların büyük etkisi var. Çamurlu sahadan güzel futbol çıkmaz, çölde kızgın kumda elma armut kayısı ağacı yetişmez. Temel fizik prensibi gibi ne verirsen onu alırsın. O yüzden çocuklarınız ile ilhilenin güzel insan yetiştirmrye gayret edin.
Almanyaya gittim kassel'den metro ile frankfurta geçtik istasyona girdim biletmatikten biletimizi alıp metroya bindik arkadaşa dedim burda turnike yok ? Bizim eski sistem gibi kondüktör mü var yani metro içinde mi kontrol var dedim. Yoo ayda yılda bir denetlemeye çıkarlar dedi. Itimat kontrole mani değildir bu nasıl bir iş burada bir alman vatandaşıyla bu konuyu konuştun mu hiç dedim. Hiç sorma sordum ve bir ton azar işittim dedi. Niye dedim, Alman bana demediğini bırakmadı utançtan yerin dibine girdim dedi. Bu nasıl bir soru senin kafan zihniyetin ne kadar kötü devlet bu sistemi ayakta tutabilmek için masraf yapıyor ben, o, bu, şu bilet almadan binersek bu işletme nasıl ayakta duracak demiş.
1 hafta kaldım almanyada 1 hafta boyunca yollarda ne kedi ne köpek ne çöp ne pislik ne de çöpçü ! gördüm. Yani yasaya yönetmeliğe kurala gerek kalmamış adamların ahlakları, temizlik anlayışları, dürüstlükleriyle, birbirilerine saygılarıyla bir kültür oluşmuş. Saat 16:00 oldumu herkes dışarda alış verişte, eğlencesinde öyle köle gibi bir çalışma sistemi yok.
Hani derler ya biz onlardan 50 yıl gerideyiz evet hem de her konuda !
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,306
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst