Baymak Novadens 24 fi

A_QUARIU_S

Üye
Katılım
2 Eki 2009
Mesajlar
62
Puanları
1
Yaş
52
Kombimin garantisi henüz bitti. Sıcak suyu açtığımda her şey normal, sıcak su 45 dereceye ayarlı, suyu ısıtıyor soğuduktça tekrar ateşleme yapıp ısıtıyor, ayarlanan dereceye geldimi de aiyanmayı durduruyor ama bir süre sonra kombi sıcak su hattında hava varmış gibi ses yapıyor, ardından E03 (aşırı ısı) hatası veriyor ve duruyor. Bir süre sonra resetletip tekrar denediğimde yine her şey normal olarak başlıyor. Dikkatimi çeken diğer konu, musluğu kapattığımda normalde 45 derecede görünen ekran anında 80 dereceye çıkıyor. Sonra tekrar yavaş yavaş düşüyor. Musluğu açınca hızlı bir şekilde ısı düşüyor ve ayarlanan derecenin altına gelince yine her şey normal çalışıyor. Denediğimde Merkezi ısıtmayla ilgili bir sorun yaşamadım. Yardımcı olabilecek, fikri olan arkadaşlar için teşekkür ederim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Öyle olsa su sıcaklığını doğru ölçmez. Arızayı bulmak üzereyim bulunca buradan sonucu yazarım
 
Belki başkalarına da faydası olur diye paylaşıyorum. Sorun maalesef bir banyo bataryasının kireçlenmesi ile ilgili çıktı. Aşırı kireçten batarya suyu homojen veremediğinden kombi eşanjötü sıcak su hattında hava yapmasına sebep olurken, sensörün ucu zaman zaman susuz kalmakta ve soğuyamadığı için aşırı sıcaklık hatasına sebep olmaktaydı. Kombi bu arızayı sadece o batarya açıkken yapınca şüphelenilmiştir. Batarya komple değiştirilerek sorun giderilmiştir. Bazan sistemin başka komponentlerinedeki bir sorun da kaynağ yansıyabilmekte (kombide).
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,864
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst