baymak klima soğuk üflemiyor

Bunun için benim şahsi fikrim 2. montajda bakır borunun yenisiyle montaj yapılması. Çünkü bu bakır boruda bir sıkıntı çıkarsa eziyet 2 katına çıkar.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
9000 lik cihaz olduğu için bakır borular ince ve kolay kıvrılabilir bu yüzden değişimin çok gerekli olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca muhtemelen 1/4 bakır boru rekoru çok sıkılmıştır ve havşayı düzleştirmiştir diye düşünüyorum.


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Hocam 2013 de almışsınız şimdi garanti yandı. Keşke sökmeseydiniz
Cihazı o halde çalıştırmayınız.
 
mecburdum sökmeye yoksa çıktığım evde kalacaktı. bayramda serviste kapaı idi:( neyse bi şekilde yapıcaz artık... ağız kısımları ezildi demişsiniz. bunu ayrıca alabilirmiyiz soğutmacılardamı satıyorlar. birde hazır gaz satılıyormu. kendimiz basabilirmiyiz?
 
mecburdum sökmeye yoksa çıktığım evde kalacaktı. bayramda serviste kapaı idi:( neyse bi şekilde yapıcaz artık... ağız kısımları ezildi demişsiniz. bunu ayrıca alabilirmiyiz soğutmacılardamı satıyorlar. birde hazır gaz satılıyormu. kendimiz basabilirmiyiz?
Arkadaşım servisi çağırıp baktır..İlla da kendin yapmak için
neden bu kadar uğraşıyorsun onu anlamadım..Kendin gaz alıp basabilirsin tabi
Gazın tüpü 100 veya 200 tl olması lazım.
Gazı basmak için manometre teçhizatın olması lazım..O ne kadar Allah bilir.
Kendin yapmak istersen bunları tedarik edeceksin ve odeyeceğin miktar 2 katına çıkacak.
Kaçağı köçeği bulamadan yapacaksın 2 gün sonra kompresörü de eline alacaksın
ondan sonra da at klimayı çöpe gitsin..Biraz mantık lütfen.
 
Nedenmi bu kadar uğraşıyorum güzel kardeşim anlatayım. Kendimde restoratörüm. Elektrik bölümü mezunuyum. Sıhhi tesisat deneyimimde var. Otomotiv motor teknik bilgim eğitimim var...Mecbur kalmadıkça eve usta sokmam.
sebebi yanında eksik alet getirip kendi takımımı vermek zorunda kalmak, işi özensiz yapıp bide bilgiçlik taslamaları. Fayans döşüyo adam su teraziside var eğimi yanlış verdi baştan söktürdüm. pimapen yaptılar alttan vida çakıp tahliye kanalını patlatıp parkelerime su aldırdılar. duş almadan işe gelirler ter kokarlar, bunları sanmayın sokakta usta yetkili servislerden gelen ustalar. Daha burda bir ton örnek sayarım size. Bu nedenle yapabildiğim herşeyi kendim yaparım para mühim değil...kafam rahat olsun yeter...
Herkese verdiği bilgilerden ve gösterdiği ilgiden dolayı teşekkürler. Unutmayalım burası yardımlaşma bilinçlendirme forumu. Yoksa her işin bir ustası var ve onlara ulaşmak kolay. Bu yönde mantık yönlendirmesi yapmaktansa işi anlatıp açıklama yapmak daha hoş olur. iyi geceler...
 
Benim demek istediğim şu;Alet edevat olmadan klimaya gaz basmak,sisteme azot basmak,
rekorlara yeniden havşa açmak imkansız..Ben bunu söylemeye çalışıyorum..
Bütün bu cihazları aletleri tedarik edebilirsen yapılacak işlem çok basit aslında.
Ama dediğim gibi bunları alabilmek için epey bir meblağ ödemen gerekecek..O yüzden klimacı çağır
dedim,yoksa kendi işimizi kendimiz görmek tabi ki güzel bişey,yukarıda söylediklerinize de
harfiyen katılıyorum..Saygılar.
 
Hocam usta olmadan imkansız. Yeni aldınız klimayı kurarken usta yerine siz montajı yapamazsınız. Garanti gider. Gaz basma vb. İşlemleri de ustanın yapması gerekir. Ama ekmeğini çiğneyen ustaların oldugu da bir gerçek,doğru..

Saygılar..
 
merhaba,
ilk 10 gün calıstı ve sonrasında sogutma yapmıyor seklındekı ıfadene gore klımanın demontajı esnasında bakır borularda ya catlak mıkro sevıyesınde delık bıle olabılır yada ınce gidiş gaz borusu rekorunu sıkamadın veya kontrolsuz sıkarak catlamasına neden oldun. cıhazının sogutma yapmamasının nedenlerı bunlardan 1 veya bır kacı olabılır. sıralı sekılde takıp ederek bulabılırsın..

kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst