Baymak Baxi Luna 3 Kombi Anormallik

Hazocraft

Üye
Katılım
6 Tem 2017
Mesajlar
20
Puanları
1
Yaş
48
Ustalarim hepinize tekrardan merhaba. Daha önce E06 hata kodu ile ilgili bir konu açmıştım. O sorun çözüldü fakat şimdi bir anormallik olduğunu sezdim. Evde kombi neredeyse hiç ateşleme yapmıyordu fakat şu anda arka arkaya ateslemeler yapıyor. Sesini dinledim devirdahim motorunun bir sıkıntı yok gibi fakat elektronik kart civarında çatır çutur sesler gelmekte. Sizce bir arıza var mı yoksa bu normal midir. Mesajlarınız benim için çok değerlidir. Teşekkür ederim iyi akşamlar.
 
Kendi görüşüme göre bu kombi arızası değildir, (Bir arıza kodu belirip de çıkmadığı içindir) ancak evin toprak hattı çok sağlıklı değilse topraklı prizdeki toprak hattından yeterli topraklama yapılamayacağı için elektronik kartta statik elektrik birikip onun deşarj olmasıyla çıkan sesler şeklinde olabilir, bu bahsettiğiniz "çatır, çuturlu çıkan seslerin kaynağı. Toprak hattı zayıfsa veya toprak hattı iletkeni topraklı fişte veya prizde olmadan bu kombi topraklı fişini kullanmaya devam ederseniz, kart statik elektrik boşalmalarıyla çok kolay bozulabilir, başınız ağrıyabilir.

Toprak hattınız sağlıklı değilse en kısa sürede yetkili bir elektrikçi çağırıp bunu yaptırın. Bu şartta yalnız kombiniz değil, elektronik kartlı tüm elektronik cihazlarınız statik elektrik riskiyle karşı karşıyadır. Kolay gelsin.
 
Ustam çok teşekkür ederim fakat bizim kombimiz prize değil şaltere bağlı. Ve evimizin toprak hattı sağlam. Ben de anlamadım. Ayrıca bu konular ile ilgili fazla bilgim de yok.
 
Ve ustam bu arada kombi calisirken çok su akitiyor ve yuksek bar(2,4)da calisiyor
 
Fakat bu çatır çutur sesleri sık sık gelmiyor bu arada
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst