Bayanlar Neden Teknisyen Olarak Çalışamıyor?

askere gitmemiş erkeği neden istemiyorlarsa(gittikten sonra bize geri dönmez o kadar öğrettiğimiz başka şirketlere kar kalır) ondan; hamile kalır diye. bu sadece teknik işler için ve türkiye için geçerli değil tabii, gayet masabaşı işi olan yurtdışı şirketlerinde de var. bir de erkeklerin teknik durumlara yatkınlığı da var tabi
 
Bu işin bayanlara göre olmadığı konusunda üst düzeyde çalışan ön yargılı insanlar varda ondan .
 
slm ben izmir ve çevresinde bir sürü fabrikada bayan elemanların teknisyen tekniker olarak çalıştığını gördüm mesela en basidi impo dalgıç fabrikasında çalışan kişiler yarıyarıya hem bayan hem erkek bayanların kollektörü sırtlayıp dalgıç pompa topladığınıda gördürm sardığınıda artı tri faze panoları bile bayanlar yapıyodu bu benim çok hoşuma gitti ne yalan sölimki ortam çok güzeldi bence..
 
gerçekten bayan bir iş arkadaşım olmasını çok ısterdım :)) kadınlar üretici fikirler uydurabılırler hanı en azından arada sırada :)
 
Bayanlardan çok iyi teknisyenler var merak etmeyin.

Hatta fabrikada çalısan bayan teknisyen arkadaslarımız (Elektrik teknisyeni), Büyük firmaların eletronik servislerinde calısanlarda var (Elektronik teknisyeni).
 
onlar hayatın her yerindeler evet askere de alınsalar şaşırmam artık nede olsa eşitlik kanunu var dimi :)
 
Bayan elektrikçi neden yok? bu ara okullarda bayan öğrenciler tercih etse de elektrik ögretmenleri engelliyor. Çünkü zor ve güç olan yarleri var . hem de stajlarda insaat köşelerinde ustalarla beraber kalmasın dısardan iyi intibaa bırakmaz amacıyla soğuk bakılıyor bu konuya sonuçta öğretmenler staja gönderdikleri kişileri tanıyıp düşüncelerini de bilemez ki onlara da hak veriyorum
 
teknik personel genelde esnek calisma saatleri icinde calistigindan(gunun ve haftanin herhangi saati farketmiyor)bayanlarin aile yasantilarinda sorun oluyor.size bir ayricalik tanindigini dusunursek o zaman da diger arkadaslariniza ayip olur ve teknik biraz askerlik gibi oldugundan son gelen hep en kotu islere gider yolu izlendiginden bunuda bir bayana yapmak hos karsilanmiyacagindan sanirim pek tercih edilmezsiniz, yapamiyacaginizdan degil ama isin dogasi geregi kimse boyle birseyle ugrasmak istemez.
 
Türkiyede teknisyenlerin çoğu amelelik yapıyor, bayan amele gördünüz mü? Zaten asgari ücretten bir ton adamın kolaylıkla bulunduğu ortamda , ağır iş yapamayan, uzun mesaiye kalamayan, doğumu, çocuğu ıvırı zıvırı daima problem olan bir bireyi hangi patron ister. Bayanlara tavsiyem; bayanların çoğunlukta olan işleri seçsinler. Bi de ülke gerçekleri var, ben eşimin teknisyen olarak çalışmasını istemem, belki devlette olabilir ama piyasada asla!!!
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,541
Kullanıcılar
449,912
Son üye
mavilacivert11

Yeni konular

Geri
Üst