Bayındırlık Birim Fiyatları ile Keşif

cmutlu71

Üye
Katılım
9 May 2007
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar Bayındırlık Birim fiyatları ile yapılan keşiflerde montajlı birim fiyat hem malzeme fiyatı hemde montaj fiyatı anlamına mı geliyor eğer öyle ise montajlı bf a montaj fiyatı eklenmez mi. Ayrıca linye sorti adetleri tespit edilirken nelere dikkat edilmeli. Kısaca elinizde keşfi yapılmış elk. projesi varsa gönderirseniz sevinirim. herkese iyi çalışmalar..
 
montajlı birim fiyat montaj dahil birim fiyattır bir de haricen motaj fiyatı bulunur
bu montaj fiyatını montajlı birim fiyattan çıkararak malzeme fiyatını bulabilirsin. genellikle montajlı birim fiyat kullanılıur nadiren iş sadece işçilik verilmişse montaj birim fiayat kullanılır
detaylı bilgi istersen örnek bir hakediş ve projesini verebilirim.
 
Adı üzerinde montajlı birim fiyat yani malzeme + işçilik bunun üzerine birdaha montaj(işçilik) tabiiki eklenmez. Yalnız montaj fiyatının ayrı verilmesinin sebebi demontajda montaj fiyatının yarısının verilir. İkmal inşaatlarda mevcut tesisatın test ve kontrolünde (keşfi yapan kontrol mühendisine kalmış(işin zorluğuna göre) ) montaj fiyatının yarısı yada 1/4'ünü verilir.

8 no'lu generatör linyesinde (8G) bir adi anahtar ve 2 aydınlatma armatürü mevcut bunu bayındırlık birim fiyat pozuna uyarlarsak. 1normal sorti ve 1 paralel sorti olur. 1adi anahtar bir armatür 1normal sortidir. Linye kablosu sortiye dahildir ayrıca yazılmaz(linye uzunluğu 35m'yi geçmez ise).

9 no'lu Şebeke linyesinde 1 komütatör anahtar ve 4 aydınlatma armatürü mevcut bunu bayındırlık birim fiyatı pozuna uyarlarsak. 1 komütatör sorti ve 2 paralel sorti olur. 1 komütatör anahtar 2 armatür 1 komütatör sortidir. Linye kablosu sortiye dahildir ayrıca yazılmaz(linye uzunluğu 35m'yi geçmez ise).
 
Prızler ıcınde aynı bayındırlık pozlarının numarlarını da gonderebılırmısınız
 
prizler içinde aynıdır linye kablosu sorti içindedir(35m'yi geçmedikçe). Güvenlik hatlı priz sortisi (topraklı priz sortisi) adıyla geçer. Nemli yer için Etanj priz sortisi yazar. üç fazlı prizlerde fiş ve priz dahildir kablo ayrı yazılır.
* * * Vermiş olduğum klasörde iki dosya mevcut ilkinde 2007 kuvvetli akım birim fiyatları içerik açıklamalı , ikincisinde 2007 zayıf akım birim fiyatları içerik açıklamalı olarak verilmekte.* Sormuş olduğunuz pozlar kuvvetli akım birim fiyatları sayfa 25-26-27'de saygılarımla...
 

Ekli dosyalar

  • BBF.rar
    291.3 KB · Görüntüleme: 1,471
Moderatör tarafında düzenlendi:
Slm ben bir konuda bilgi almak istiyorum priz atlamalarini hangi poz icinde yerveriyorsunuz

Ben mantikli olanin herbirinin bir sorti olmasi kanisindayim ama is verenimle bu konuda anlasamadik ufurukten bi poz uydurduk paralel priz sortisi gibi bisey

Bu konun asli nedir priz atlamalari yada bir cerceve icindeki gurup prizler hangi pozlarda odeniz saygiler
 
İç tesisat yönetmeliğimize göre prizden prize geçiş(atlama) diye bir olay söz konusu değildir. Priz linyesi son buata kadar gider. Buattan prize kadar olan kısma sorti denir. Yalnız bayındırlık birim fiyat mantığına göre 1 priz sortisi fiyatı içinde linye kablosuda dahildir(35m'ye kadar). Paralel priz sortisi diye birşey yoktur.
Grup prizlerde ise 781.000 ile başlayan kauçuk fiş ve priz pozları mevcuttur. Örneğin üçlü grup priz poz no'su 781.104 'tür. Ancak bu sefer kablosunu ayrı olarak girmeniz gerekir.


793.102 Güvenlik hatlı Priz sortisi:
Peşel, bergman veya PVC boru içerisinde linye ve sorti hatları en az 2,5mm2 kesitte faz, nötr ve güvenlik hatlı prizde, IEC 60332 Part3.1Kat.C, IEC 60754 normlarına uygun, faz, nötr ve güvenlik iletkenleri TS-6429'a göre renklendirilmiş plastik izoleli (HO7Z,O7Z1) cinsinden olmak üzere buat, klemens, priz, her nevi malzeme temini, işyerine nakil ve işçilik dahil, komple priz sortisi yapılması.
(EN50086,IEC60754 standartlarına uygun,UL test sertifikalarına,VDE veya geçerli uluslararası sertifikalara ,CE onayına sahip halogenfree boru kullanılması halinde % 20 fiyat farkı ödenecektir) Ölçü: Linye hattı 35 m'den fazla olunca besleme hattı olarak birim fiyat no. 791-000'den ödeme yapılır.
 
Merhabalar Tcino anahtarlar tek modül oldugundan komutator anahtar yapmak icin ayrı ayrı iki adet tekli modul anahtar kullanmak gerek ve ustten atlamasını yapmak gerek bununla ilgili sorti odemesi yapılırken kafada soru işaretleri doğmakta sonuçta aynı linyeden geliyorlar ama komütator değil bunun hakedişini komütator sorti olarakmı vermek gerekir yoksa 2 normal sortimi.Tabi 2 normal sorti olarak biraz abes ve işlevi amacı komutatör ama sonucta tekli 2 adet anahtar?
 
umarım bu süre içinde problemini çözmüşsündür
gelelim konumuza komütatör sorti fiyatından anahtar fiyatını çıkarsak,sonrada iki adet normal anahtar fiyatı eklesek ama burda bahsettiğn marka bildiğim kadarı ile fiyat olarak farklı bence onu da özel olarak alabilirsin.
selamlar saygılar .
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,841
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst