SerkaN

Üye
Katılım
2 Mar 2006
Mesajlar
195
Puanları
6
Yaş
40
BATEL Vakum Devre kesici - BATEL VACUUM CIRCUIT BREAKER

bvk.png


ÖZELLİKLERİ

BATEL Vakum devre kesicisi; Türkiye\'de kendi vakum şişesini kullanarak üretilen tamamiyle yerli ilk vakum devre kesicisidir.
BATEL Vakum Devre Kesicisi üç ana parçadan oluşur.
-Açma kapama işlemi için gerekli hareketi sağlayan tahrik mekanizması,
- Açma kapama işleminin güvenle gerçekleştirildiği ve içinde 'Vakum tüpü' veya 'Vakum şişesi' olarak adlandırılan ark söndürme hücresini barındıran kutup,
- Mekanizma ve kutuplar arasındaki hareket iletimini sağlayan şase.
BATEL Vakum şişe; RMF (Radial Magnetic Field) tipi özel kontak tasarımı ile arıza akımlannı güvenilir ve emniyetli şekilde ardarda kesebilmektedir. Bu özel kontak tasarımı ile oluşturulan elektromanyetik alan sayesinde kesme anında kısa sürede kesme ortamından uzaklaştırılmaktadır. Toz metal teknolojisi ile üretilen kontaklar, kontak aşınmasını azaltmakta ve kontak ömürlerini uzatmaktadır. Artan kontak ömrü ile vakum devre kesicileri, kısa devre akımını 100 defa kesebilmektedir.
İleri teknoloji ürünü olan vakum şişelerinin üretimi 1000 sınıfı Temiz Oda içerisinde gerçekleştirilmektedir. Vakum şişeleri ömrü boyunca sızdırmaz şekilde 10-6mbar vakum seviyesinde vakum altında sert lehimleme (vacuum brazing) ile yapıştırılır. BATEL Vakum şişesinin özgün tasarımı ile metal ekran için herhangi bir İlave yapışma noktası yoktur. Bağlantı sayısının azlığı izolasyon seviyesini yükseltmekte ve kaçak olması ihtimalini düşürmektedir. Bu tasarım sayesinde SF6 gazı, silikon, köpük vb. herhangi bir ilave malzeme kullanılması gerekmemektedir. İçerisinde herhangi bir şekilde yağ veya gaz bulunmaması nedeniyle çevre dostu olan vakum devre kesicilerinin bir başka üstünlüğü, herhangi bir patlama riski taşımamasıdır. Vakum tüpünün herhangi bir şekilde kırılması durumunda oluşacak parçalar, vakum nedeniyle dışa doğru değil kendi içine doğru yönelmekte ve işletme personeline yönelik risk oluşturmamaktadır.
BATEL Vakum Devre kesicisi, Açma ve kapama yaylarının depoladığı enerjiyi kullanarak açma ve kapama işlemlerini gerçekleştirmektedir. Kapama yayının kurulması el ile veya motor aracılığıyla mümkündür. BATEL marka vakum devre kesicilerinde kullanılan mekanizma, IEC standartlarına uygun 'trip-free' (açma öncelikledir. Mekanizma ' 0-3s-CO-15s-CO' çalışma çevrimine uygun olarak üretilmiştir.
BATEL Vakum Devre Kesicileri, yüksek kesme kapasitesi ve minimum Bakım özelliği ile elektrik işletmecilerine uygun çözümler sunmaktadır. Vakum Devre Kesicileri; vakum tüplerini zorlu çevre şartlarına karşı korumak için 'Epoksi Kutup' içine yerleştirilmiş şekilde ve modüler hücre yapısına uygun olarak Yandan Mekanizmalı olarak tasarlanmıştır.
Anma akımlarının taşınması ve kesilmesinin yanı sıra kısa devre akımlarının kesilmesi sırasında yüksek performans sağlayan BATEL Vakum Devre Kesicileri, yüksek sayıdaki güvenilir anahtarlama performansı ile işletme ve yatırım maliyetlerini en aza indirmektedir. ISO9001-2000 kalite standartları çerçevesinde, IEC 62271-100 standartlarına uygun olarak üretilen BATEL vakum devre kesicisi için uluslararası akredite laboratuvarda (ICMET-Romanya) yapılan elektriksel tip testlerinden başarıyla geçilerek uygunluk belgesi alınmıştır. BATEL vakum devre kesicisi TEDAŞ ve TEİAŞ şartnamelerindeki hususları da sağlamaktadır.


Teknik Özellikleri

Ürünün Web Sitesi: BATEL
 

Forum istatistikleri

Konular
128,119
Mesajlar
915,167
Kullanıcılar
449,824
Son üye
Lecterer

Yeni konular

Geri
Üst