Baskı Devre Yapımındaki Sorun

sayın musty , bizim zamanımızda okulda hocalar, yanlışım varsa düzeltin flc3 klorür'dü sanırım böyle bi kimyasal vardı sarı renkli şekere benzer katı halde şimdi hala satılıyormu bilmiyorum ama bulabilirsen işini görecektir, saygılar.

ben aynı şeyi söylemiştim zaten.
 
aynı sorunu bende yaşadım plastik kabın içine su,tuzruhu,asiti koy hepsinin birbiri ile karıştığından emin ol plaketi kaba bırak kabı salla plaket kabın içerisinde ileri geri gitsin tepkimeyi hızlandırmış olursun(çaya atılan şekeri karıştırmak gibi) bide açık alanda yaparsan herkes için iyi olur
 
bende de aynısı oldu, 2 3 saattir bekliyor içinde, hiçbir değişiklik yok, ne erime gaz çıkışı.. %20lik perhidrolün 50ml'nin hepsini döktüm, oran nerdeyse 1e1, hala tık yok.. iki farklı plaket attım içine ikisinde de durum aynı..
 
sorun pertinaks plakanın erimemesi.
Arkadaşımızın yazdığı mesajın bu kısmı benim hesap yapmama yeter.
"%20lik perhidrolün 50ml'nin hepsini döktüm, oran nerdeyse 1e1, hala tık yok.. "
Bakalım öylemi?
Perhidrol oranı %20 ise, gerisi %80 su
tuz ruhu nun %20 HCL ise gerisi %80 su
1-1 koyulmuş
e hadi hesab yapalım, bismillah

her kimyasaldan aynı ölçekle aynı miktarda koyduğunuzu farzederek (bir su bardağı dolusu( 1 su bardağını kolaylık olması bakımından 100 ml kabul edelim))

100 ml * 0,20 = 20 ml perhidrol yani H[SUB]2[/SUB]O[SUB]2 [/SUB], 80 ml su H[SUB]2[/SUB]O
100 ml * 0,20 = 20 ml tuzruhu yani HCl , 80 ml su H[SUB]2[/SUB]O
-------------------------------------------------------------
toplam 200 ml sıvı = 160 ml su + 20 ml HCl + 20 ml H[SUB]2[/SUB]O[SUB]2

[/SUB]karışımdaki su oranı (160 /200)*100 =% 80
perhidrol %10
tuzruhu %10
arkadaşlar daha etkili ve hızlı çözümler için oranları yüksek sıvılar kullanınız
sevgiler.
 
Perhidrol-Tuz Ruhu Karışımının bakır plaketi eritmemesi benimde başıma geldi,Hatta üst üste aynı işlemi iki kere denedim,Birinci Şüpem tuz ruhuydu ikinci şüpem ise perhidrol oldu ama iş işten gecmişti ve halen bakır plaket öylece bekliyordu.Boşa harcanan zaman ve ericek diye bekledigim plaketim ama erimedi ne yazık ki.
İkinci gün Arkadaşımın karışımına attım 2dk gecmeden devre kanalları bir anda çözünerek çıktı.Anlamadım aradaki farkı 3,5tl benim aldıgım pehidrol arkadaşımın aldıgıda 3,5tl aradaki farkı çözemedim sanırım farklı uygulamalarda kullanılanlardı.
Kolay Gelsin.
 
:)gençler bu işte yazmayı unuttuğunuz veya uygulamadığınız bırhata hatta iki hata var bırıncısı tuzruhu perhidrol içine attığınız bakırlı plaketı erozyon olabılmesı için çalkalamalısınız uzerınıze sıçratmadan ikincisi bakırlı plaketler yapacağınız işe uygun kalınlık seçmelısınız uzerınden fazla akım geçırılecek plaketler bakır kalinliği fazladır bunu erıtmek zaman alır satıcı sanırım sıze kalın bakırlı plaket vermış bışey daha ılave edeyım perhıdrolu eczaneden almayın kımyasal urun satıcılarından alın tuzruhunuda aynı yolu ızleyın tuzruhunda  tuzruhu olmalı enaz
 
Pehridrol-tuz ruhu karışımını Sıcratmamız gerekiyor evet insan derisinde beyaz görünüm giyside örnek pantolonda sararma gibi olaylar oluyor kokusu ise maskesiz yaklaşmayın derim.

Bakır Plaketin kalınlık veya incelik konusunda Bilgim yoktu şimdi öğrendim,Genellikle Kadiköy Yazıcıoğlu İş hanında Bakır Plaket diyince ebatını sorup veriyorlar.
Kolay Gelsin.
 
tyz ruhu gib sert asitler yerine demir3klorür kullanın. çalkalayın
hem artan suyu dökmeden bir kaba alır tekrar tekrar kullanırsınız
 
hocam %20lik perhidrol bi işe yaramaz,elektronikçilerde %30luk var ama o da uzun sürüyo açması. en iyisi kozmetik madde satan dükkanlardaki %50 lik perhidrol. hem ucuz hem de çok daha etkili.
 
Arkadaşlar ;
Elektronikçiden de alsanız eczaneden de alsanız aynıdır asıl olan karışımı plaket içinde iken sürekli hafifçe sallamanıız gerekiyor yani karışım kabın içinden çıkmayacak şekilde sallamanız gerekiyor.Ben Tuzruhuna 4 ölçek Perhidrolu 1 ölçek koyuyorum ve kabı sürekli karıştırıyorum.Siz Karışımın içine plaketi koyup giderseniz 30 günde geçse hangi tuzruhunu kullansanız hangi perhidrolü kulllansanız hiçbirşey olmaz.Karışımı sallamadığınız sürece kimyasal tepkimeye uğramaz.Karşımın içerisine su konmaz bu biline.Karışımın içerisine sadece Perhidrol ve Tuz ruhu konulur bunun marka ile aldığınız yer ile hiçbir farkı yoktur.Birbirimizi kandırmayalım.Kolay gelsin.Saygılarımla...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,875
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst