baskı devre problemi :(

bugün baskı devreyi bitirdim hayatımda ilkkez asitle uğraştım :) şimdi çok mutluyum gerçi motorun yağı bitti tam delerken ama ayçiçek yağı imdadıma koştu :D herkse çok teşekkür ederim bana bu saate kadar bilgi veren tüm hocalarıma :) şimdi heyecanlıyım birazdan montaja geçeceğim :)
"bobinler 3 uH 1mm telden 15 mm çaplı 18 TUR" yazıyor malzeme listesinde ama bobinler nereye gelecek bilmiyorum birde dolma kalem gibi birşeye sararsam olurmu ? ve tel kalınlığı na örnek verebilirmisiniz ? mesela anten kablosundan tel olurmu ?
 
Bobinajcıya git 1mm lik teli oradan alabilirsin.ben 1mertre uzunluğunda almıştım galiba yetmemişti.2metre almanı öneririm.
Devrede yapıcağın en küçük hata bile entegreyi yakar ona göre çok dikkatli olmalısın.
 
Son düzenleme:
Bobinajcıya git 1mm lik teli oradan alabilirsin.ben 1mertre uzunluğunda almıştım galiba yetmemişti.2metre almanı öneririm.
Devrede yapıcağın en küçük hata bile entegreyi yakar ona göre çok dikkatli olmalısın.

saol dostum son bir sorum olacak bu devreyi 12v ile besleyebilirmiyim ? yoksa illaki 63v şartmı ?
 
Yapmak istediğin devre ve malzemelerin hakkında bilgi verirsen yardım edecek birileri çıkar.
 
halil ustam stk 4241 2 anfi projesi yapıyorum 120 x 120 wat
 
12 volt ile besleyemessin onu bir smps devresi ile yükseltmen gerekir.
ayrıca direk 64 volt ile besleyemessin.
aşa yukarı 2x45volt luk bir trafo ile simetrik besliyeceksin onuda dc ye çevirdiğimizde 2x63 volt civarı olur.Zaten benim verdiğim dosyaların içinde datasheet ide var oradan inceleyebilirsin.
 
aly123 ustam ö.m atamıyorum yeni üye olduğum için buradan yazayım dedim ben stk4241 v istedim bana elektronikci 4241 2 de olur arada fark olmaz dedi ve yutturdu gel gelelim hiç dokunmadım entegreye ama 1.5 hafta geçti üzerinden yinede değiştirirmi bilmiyorum ama değiştirmezsede tekrar asitle masitle uğraşmayacam geri kalan malzemeler ve emek olduğu gibi çöpe gidecek yani herşey değişime bağlı ...
 
çarşamba stk v elimde allahın izniyle aly ustam :) bu hafta değiştiricekler yanlız ustam anfi bitecek inşallah yakında ama pre anfide yapmalıyım galiba birde hangi hoparlörlerden temiz ses alırım ustam bir tavsiyede bulunursanız çok sevineceğim birde crossrover nedir ? ne işe yarar ? saygılar
 
pre anfi yerine iy bir ton kontrol defresi yapmanı tavsiye ederim.
haporlör olarak bir marka veya model söyleyemem ama haporlörün 8 ohm seçmelisin.
crossrover hakkında çok bilgim yok eksik veya yanlış bilgi vermek istemiyorum googlede veya sitede arama yaparsan bulursun.
 
bugün elektronikci ile görüştüm :( stk 4241 v bulamamışlar bende teslim edip 4241 2 yi ve paramı geri alıp dışarıdan almayı planlıyorum ustalar bana güvenilir bir sanal market önerebilirmisiniz ? stk 4241 v almam için
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,921
Son üye
TursuBidonu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst