Basit vinç için motor seçimi

Katılım
14 Mar 2012
Mesajlar
23
Puanları
1
Yaş
37
Merhabalar,

Forumda biraz araştırdım ama iyice kafam karıştı. Niyetim şu:

2x3 metrelik toplamda 100kg bir platformu 4 ucundan tavana çelik halatla asacağım. Platforma monte olarak bu yükü tavana çekecek ve gerektiğinde tekrar aşağı inecek bir düzenek kurmak istiyorum. Görsellik gereği Tavana Makara asamam. Tavandan platforma her köşede tek tel inecek. Platforma monte 4 adet tamburlu motor 4 köşedeki çelik halatı tambura sararak yukarı çekecek.

Bu platform genelde tavana çekili duracağı için güvenlik açısından solucan dişlili bir redüktör ile akuple olmuş bir motor arayışım var. Yer sorunum da olduğu için tambur çapını çok büyük tutmak istemiyorum. Tavan yüksekliği 2.5 metre diyebiliriz. Bu yüksekliğe 1 dakikada çıkmasında bir sakınca yok. motor başına 25kg yük düştüğünü varsayarsak, kaç cm çaplı bir tambur ile, kaç RPM ve ne güçte bir motor kullanmam makul olur?

Son olarak 4 motoru paralel çalıştırmamda bir sakınca olur mu? Zamanla Birinin diğerine göre yavaş kalması dolayısı ile platformun eğilmesi gibi sorunlar yaşar mıyım?

Bu arada kontrol devresine ihtiyaç bırakmayacak, adaptörle çalışabilecek, basit dc motor kullanmak tercihim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,970
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst