Basit Bir Vize Sorusu S7-200

nizma

Üye
Katılım
29 Eki 2007
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz? Çok az zaman kaldı. Hiç olmazsa o çevrimleri felan nasıl yapabiliriz az çok ipucu verebilir misiniz?
Şimdiden teşekkürler.


S1, S2, S3, S4 = Sensörler
P1, P2, P3 = Pompalar


Çevrimler;


1. P1,P2,P3
2. P2,P3,P1
3. P3,P1,P2
4. P1,P2,P3

Not;

1. S3 altı 1 pompa
2. S2 altı 2 pompa
3. S1 altı 3 pompa çevrim sırasına göre çalışacaktır.
4. S4 emniyet seviyesi hiç pompa çalışmayacaktır.
5. Herbir pompa 15sn aralıklarla devreye girecektir.
6. Pompalar ring çalışacaktır.
7. Pompalar 20 kW olduğuna göre devre elemanları buna göre seçilecektir.
8. Kumanda ve güç devresi çizilecektir.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Değişik şekillerde de çözülebilir (örneğin shift register ile), ama çevrim kısmıyla ilgili şöyle bir ipucu vereyim: S1'in her gidişinde (yani düşen kenarında) bir counter'ı bir arttırırsın. Counter'ın değerini 1,2,3 ve 4 ile compare edersin. Hangisi doğruysa (sadece biri doğru olabilir) o çevrimi çalıştırırsın. Tabi counter'ı 4'den sonra S1'in gidişinde 1'e döndürmeyi ihmal etmemen gerek :)
 
Teşekkürler :) Uğraşayım yine dönerim
 
Hangisi doğruysa (sadece biri doğru olabilir) o çevrimi çalıştırırsın.

3 networkte sensörlerin aktif olasına göre (mesela S4 S3 aktif S1 ve S2 aktif değil diğer networkte S4 S3 S2 aktif S1 aktif değil...) yazdım. Bu çevrimleri ayrı ayrı mı ekleyeceğiz ladder'a onu nasıl yapacağız ?
 
bu programı yapmanda yardımcı olacak teknik adım hafızalı tekniğidir. eğer pata küte yapmaya çalışrsan apışıp kalırsın. Merkerleri kullanarak yapmanı tavsiye ederim. scannerım olsaydı sana buna benzer bir soru yollardım. ayrıca çok zorlayıcı bir soru değil. işintekniğiyle yapmayı öğrendiysen çok rahat yaparsın.
 
doğru söylüyorsunda mesela herşeyi düşündüğümü hallettiğimi sanıyorum ama sonradan birşey çıkıyor.mesela motorlar arasındaki 15 sn yide hesaba kattım ama şimdide diyelim 3 motor çalışıyor ya su dolduğu için biri iptal edilecek ve 2 motora dönecek ve iptal edilcek motor b motoru olsun. bu işlem yaptığım programa göre şöyle gerçekleşiyor. 3 motor çalışırken çalışan 3 sensör 2ye düşüyor yani su doluyor bu yüzden 3 motor pat diye duruyor ve 2 motor 15sn sonra başlıyor çalışmaya.yani düzden hesap tutuyor tersten tutmuyor :d anlatamadım galiba ben
___________________________________________________________
Bide bu counterın içeriğini 4 olduğu anda 1 yapmak istiyorum ama 0 oluyor yani resetliyor. resetleyincede 0 olmuş oluyor. 0 değilde 1 yapamam mı acaba?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yapabilirsin. Ama counter üzerindeki reset komutunu değil, ayrı bir network'te MOVE_W kullanmalısın. Örneğin C1 kullanıyorsan IN parametresi 1, OUT parametresi C1 olacak. Tabii bu MOVE'un başında da yukarda değindiğim "Counter 4'de ise VE S1 gittiği anda" koşulu yer alacak.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,171
Mesajlar
915,624
Kullanıcılar
449,935
Son üye
mehmetenessunger

Yeni konular

Geri
Üst