basit bir uç soğutma ve hava üfleme düzeneği

Bu CNC'ini bıçağının olduğu kısım mı?
 
Tebrikler. Güzel fikir. Yalnız bir iki görüşümü paylaşayım.Sanırım Reamer abinin ne demek istediğini anladım. Öncelikle spindle içerdeki sıcak havayı (spindle ne kadar uzun çalışırsa herhalde o kadar sıcak oluyordur) dışarı atıyor. Bu durumda uzun süreli çalışmada artık dışarı daha sıcak hava çıkacak. Dolayısıyla yaptığınız borudan sıcak hava gelecek demektir. Bu sıcak hava ucu daha fazla ısıtır mı emin değilim. Soğutabilir de ısıtabilir de. Deneyerek görülebilir ancak.Diğer bir konu da Spindle'ın hava tahliye deliği borunun çapından daha mı geniş yoksa daha mı dar? Eğer spindle'ın deliği daha dar ise problem yok ama eğer boru daha dar ise hava tahliyesini bir miktar zorlaştırır. Hava geniş bir geçitten çıkarak dar olan boruya giriyor çünkü. Aynı şeye bilgisayarlarınızda rastlamışsınızdır. Fanın havayı attığı küçük delikler tozdan zamanla daralıyor ve tıkanıyor. Bu durumda fan artık havayı atamadığı için yani delikler tozdan tıkandığı için içerdeki sıcak hava bir miktar hapsoluyor. İşlemci, anakart başta olmak üzere bileşenler daha hızlı ısınıyor ve anakart failsafe moduna giriyor veya parçalardan biri yanıyor.Tekrar edeyim. Çalışmanız bence başarılı. Sadece diğer arkadaşımın önerdiği gibi dikkatli olmanızda fayda var. Spindle'ın sıcaklığını makine çalışırken kontrol edin.
Yorumlarınız için teşekkürler.öncelikle benim anlatmak istediğim bu şekilde bir spinndle tasarlanabilir.spindle ın gücünden faydalanarak bagımsız bir hava düzeni yapılabilir.benimki sadece bir fikir sogutma olayını tam olrarak gerçekleştirirmi onu ben de tam bilmiyorum ama çalışma alanındaki talaşı kaldırmada son derece başarılı.ayrıca spindle dan gelen sıcak hava borunun ucundan çıkarken soguyor çünkp borunun ucu ince tıpkı bizim dudaklarımızı büzerek üflediğimizde havanın soguması ğibi.eger ağzımızı açarak üflersek hohh diye sıcak hava gelir üflersek soguk.bunun gibi.
 
Türk malı olan spindle motorlarda bu özellik bir fanla sağlanıyor,piyasada mevcut
 
hiç görmedim link verebilirmisin
 
merhaba arkadaşlar.spindle ın hava tahliye çıkışına bir aparat takarak bu sorunu çözdüm artık yaptığım işi görmek için üfleyip durmuyorum tezgaha.ayrıca bir aletede gerek yok kompresere ihtiyaç yok spindle zaten çalışıyor ve havayı ucun oraya veriyor hem ucu soğutuyor hemde temiz bir iş oluyor.resimleri yakında paylaşacağım nasıl fikir .
cnc için uç soğutucu hava üfleme - YouTube
 
yorumsuz geçmeyelim arkadaşlar
 
ewet arkadaşlar bu alet işe yaradı artık tezğaha ikide bir üfleyip durmuyorum.
 
serkan hocam tebrik ederim güzel düşünce fakat bende bazı arkadaşların dediğine katılıyorum motor çalışırken eğer hava sirkilasyonunu zorlarsanız motorun içinde bir ısı meydana gelerek bobinin yanmasına sebep olabilir belli bi zaman sonra motorunuza dikkat ediniz bu arada motor ısındıktan sonra yanması 2 sn sürüyo bilginiz olsun :)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,940
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst