Basit bir rezistans ve ssr seçme sorusu

Analyzer

Üye
Katılım
15 May 2007
Mesajlar
192
Puanları
1
Selam,

PLC ile sistemlere yeni başladım, endüstriyel elektriğe de biraz yabancıyım. O nedenle kusuruma bakmayın. Elimde 20 adet 650W anma gücü olan rezistanslar mevcut. Bu rezistansları plc den pid ile kontrol etmek istiyorum. Elimde de 40A anma akımlı SSR'ler mevcut. Monofaze olarak besleyeceğim bu rezistanslardan maksimum 650/220 = ~3A akım geçer değil mi? Ben öyleyse yaklaşık 13 adet rezistansı seri olarak tek ssr ye bağlayabilirim doğru mudur? Bu şekilde bağlamamın bir sakıncası mevcut mu? Ben gerçi onar onar 2 grup bağlamayı düşünüyorum. Bu da her ssr de 30A yük yapar. Hesaplarımda bir hata var mı? Gümletmeyeyim panoyu :)

Analyzer
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
bir rezistansın direnci yaklaşık 70 ohm onarlı gruplayıp dirençleri paralel bağlarsan gruptaki 10 direncin eşdeğeri 7 ohm olur monofaze devredeki hat akımın 30 A (ssr başına ) her bir rezistans tada 3 amp akım ve 650 w güç elde edersin. ben bu şekilde hesapladım
 
Selam,

Evet hesaplarımız aynı. O zaman ben yol vereyim panoya. Teşekkürler.

Analyzer
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,597
Son üye
CTure

Yeni konular

Geri
Üst