BASINÇ SENSÖRÜ İLE İNVERTÖRÜ NASIL SÜREBİLİRİM

Katılım
7 Nis 2013
Mesajlar
30
Puanları
1
Yaş
34
MRB ARKADAŞLAR SİTEDE YENİYİM 3KW HİDRAFOR MOTORUNU BASINÇ SENSÖRÜ İLE SÜRMEK İSTİYORUM BASINÇ YÜKSELDİGİNDE DEVİR DÜŞECEK BASINÇ DÜSTÜGÜNDE İSE MOTORUN DEVRİ YÜKSELECEK İSTENİLEN BASINCA GELİNİNCE MOTOR STOP EDECEK İNVERTÖR SCHNEİDER KULLANMAK İSTİYORUM YARDIM EDERSENİZ TSK EDERİM:karekok::ohm:
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
arkadaşım schneider yerine abb acs550 invertör kullan içinde hazır makro var pıd kontrol diye sana daha çok yardımcı plur umarım
 
0-10v 420ma basınç transmiteri bağlarsan kontrol edebilirsin. slm
 
biraz pahalı olabilir ancak rezistans arkadaşımızın önerisi kesin çözüm..
 
4-20 ma transmitter ile pid yapabilirsin. bu konuda fuji sürücüler ideai igbtler yüksek sıcaklıkta calışabiliyor 2 khz veya 16 khz sürebilirsin. 8 parametresi var bu kadar..
 
Kesinlikle fuji konusunda sana katiliyorum<br>cok basit ve yuksek sicakliklarda kayipsiz calisyor
 
Kabaca şu şekilde tarif edeyim. Sürücüleriin üzerinde Analog 0-20ma girişler olur. Basınç sensörünü (0-20mA veya 4-20mA çıkışlı) sürücünün analog girişine bağlayacaksın. Sürücü içindeki gerekli parametreleri ayarladıktan sonra sana artık yine sürücüden set değeri girmen yeterli. Sistemi çalıştırdığında istediğin basınçta sistemi çalıştırabilirsin. ABB sürücüler ile bu işi çok rahat yapabilirsin.
Yalnız dikkat etmen gereken hidrofor belli bir basıncın altında çalışması uygun olmaz bu yüzden sistemine alt limit tanımlaman gerebilir. Bunuda sürücünün parametre ayarlarından yapabilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,242
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst