Basınç transmitterleri sık sık neden bozulur?

ibosch01

Üye
Katılım
9 Şub 2009
Mesajlar
545
Puanları
1
Yaş
39
Konum
adana
selam arkadaslar wika marka 0-100 bar basınç transmistteri iki hafta önce arıza yaptı yenisini 0-160 bar taktım 0-100 bar olanı bulamadım.bugün yine arıza yaptı nedendir acaba?
 
1.arızanın ne olduğunu böyle tahmin etmek zor ama senin 0-100 bar transmıtter takman gerekiyor analog sinyal karta gidiyorsa kart dahi yanabilir...
 
transmitterin önünde domuz kuyruğu diye tabir edilen ani basınç değişimlerinde basıncı kıran bağlantı elemanı olmaz ise ani basınç değişimlerinde transmitter çabuk arıza yapabiliyor
 
analog sinyal Plc ye gidiyor.ve transmitterin önünde herhangi bir aksam yok direk boruya baglı.4 senedir hic arıza yapmayan yer son zamanda iki kere aarıza verdi??
 
Transmiterin içine toz pislik gidiyor olabilir bu durumda hatalı ölçüm yapar. Tam olarak uygulaman ne sıvımı havamı?.Eğer sıvı ise sıcaklık değişimlerinden terleme olur bağlantı kızmı ıslanırsa bozulabilir. Bu anlattıklarım benim başıma geldi
 
Dostum öncelikle 100 yerine 160 takarsan yanlış ölçüm yaparsın. Ancak bu durum transmitterin arızalanmasına sebeb olmaz. önüne serpantin (domuz kuyruğu) koyup koymamak ta arıza sebebi olmaz. Ancak eğer koymaz isen ve sıcak su/buhar gibi ölçüm yapıyorsan ısıdan etkilenebilir. Ve dalgalı okuma yapabilir (zayıf ihtimal)

Senin durumunda iki sebeb görüyorum.
1. PLC den gelen voltajda bir problem olabilir. Sanırım en fazla 25 volt a kadardır. 25 üstü gelirse yanabilir.
2. ve en olası ihtimal gövdeye gelen kaçak akımların etkisi. Bu şekilde sayısız basınç transmitteri yakmışımdır. Bunu engellemek için eğer mümkünse bağlantı yaptığın bölgeye yalıtkan bir bağlantı parçası ile bağlantı yapman. Ben bu durumalrda her tornada yaptırdığım derlin malzemesi ile bağlantı yapıyorum.

Umarım yardımcı olur.
 
Hocam;pmp 131 0-100 bar tak transmitter sorunun bitsin
 
sağolun arkadaslar.sistemden sıcak kimyasal hamur geciyor.ve transmitter in cevresinden soguk su gecirilerek sogutuluyor çok hassas ölçüm yapmıyoruz toleranslarımız yüksek
 
sensörün diyaframı nedir? bazı diyaframlar ani sıcaklık değişimlerinden hasar görebiliyor. anladığım kadarıyla prosesinizde ani sıcaklık değişimi fazla.
 
selam 2 haftadan sonra yeni transmitter yine arızalandı yanlış ölçümler yapmaya baslıyor.su an 100 barlık taktık.bu sefer ne olacak bakalım.diyaframı metal olup bulundugu ortamdan ham toz deterjan hamuru geciyor.basınc darbe giderici boru filan kullanamıyoruz cünkü borunun ici tıkanıp kristallenme yapıyor.asıl sebebp ne olabilir acaba?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,942
Kullanıcılar
449,610
Son üye
cagriaytmz

Yeni konular

Geri
Üst