Basınç Transmiteri ve PLC

unalozgen

Üye
Katılım
9 Şub 2009
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
35
250 tonluk bır depom war ve ben bu depodaki su miktarını ledler yardımı ile göstermek istiyorum. ilk aklıma gelen şey basınç transmıterı ıla suyun depodaki basıncını ölçüp (4-20 ma) çevırıcıler ıle plc ye gonderıp plc den ledlere gondermek geldı. plc yerıne pıc te kullanılabılınır ama sonuç olarak nasıl bır sonuç çıkar sızden yardım istiyorum . tesekkurler...
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
samandıra koluna optık sensörlü seviye ölçer -kalınlık ölçer monte edip(taban demir olmalı),su seviyesi ölçülebilir.sensörle şamandıra arası mesafe çıkarılır.
basınç transmitteri yanında termocupple kullanmak gerekir.basınç arttıkça sıcaklık düşer.
 
250 tonluk bır depom war ve ben bu depodaki su miktarını ledler yardımı ile göstermek istiyorum. ilk aklıma gelen şey basınç transmıterı ıla suyun depodaki basıncını ölçüp (4-20 ma) çevırıcıler ıle plc ye gonderıp plc den ledlere gondermek geldı. plc yerıne pıc te kullanılabılınır ama sonuç olarak nasıl bır sonuç çıkar sızden yardım istiyorum . tesekkurler...

düşündüğün olay güzel aslında.basınç transmitteri
 
Basınç transmiteri ile olur ancak önemli olan deponun hacmi değil deponun yüksekliği çünkü ölçeceğin değer aslında milimetre susütünü bu da yaklaşık olarak 1 metre yükseklikte 100 milibar değer verir ...
 
Bu iş basınç sensörü ile yapılacaksa,su deposunun şeklide önemli diye düşünüyorum,eğer alt kısmı konik bir depoysa, lineer ölçüm yapılabilirmi ?
 
ister konik, ister yamuk, ister üçgen olsun farketmez sen deponun altına (ama en altına değil 30-50 cm yukarıya yoksa sensöre pislik gelir) sensörü koyduğunda o sana suyun yüksekliğine göre bir akım çıkaracaktır. sende bu değeri işleyerek istediğin kumanda devresini yaparsın. ama önce plc ye ordan ledlere girmek bana çok saçma geldi. plc den çıkıp hmı girebilirsin veya plc kullanmayıp dijital kontrol cihazı kullanabilirsin 4/0-20 ma girişli bir sürü kontrol cihazı var hem böyle daha profesyonel olur. nasıl yapmak istediğine karar ver yardımcı oluruz meraklanma
 
Ben ölçüm yapılamaz demiyorum,elbette ölçüm yapılır,ama önemli olan ölçümü doğru yapabilmek,eğer silo tam silindir değilse alt kısmı konikse,su konik kısımdayken seviye-basınç oranı lineer değişmeyecek,seviye ölçümünü basınç sensörüyle nasıl lineer yapacaksınız?
 
kabaca anlatmak gerekirse; serbest(atmosfere açık) suyun yüksekliği ile suyun basıncı arasında bir oran vardır ve bu mss. cinsinden ölçülür. 10mms (suyun yüksekliği)= 1 bar(suyun basıncı). dolayısıyla atmosfere açık su seviyesi yükseldikçe en alt noktasına lineer bir basınç yapacaktır. bu basıçta basınç tranmitteri ile okunup dijital kontrol cihazına gönderilerek çok daha güzel ve güvenli bir şekilde okunabilir. hem kullandığın dijital kontrol cihazının rölelerinide kullanarak alarm kornası falan sürebilirsin. düşük seviye yüksek seviye gibi. alman gereken vika basınç transmitteri ve 1 adet ordel marka ac441 dijital konrol cihazı.(Bu markaları alman şart değil hesabına uyanı alırsın) deponun yerden yüksekliği kaçmetre ise ona göre basınç transmitteri alman gerekiyor. (atmosfere açık depolarda olur basınçlandırılan depolarda olmaz) bu cihazlar pahalıda değil. bunları aldıktan sonra yazarsan nasıl bağlanıcağını anlatabilim. kolay gelsin hayırlı günler.
 
bilgiyi alan kaçıyor bir teşekkür bile yok. bundan sonra en az 20 mesaj çekmemiş kimseye yardımcı olmayacağım. tek soru sorup kaybolan uyanıklara sesleniyorum siz bilirsiniz bundan sonra görüşürüz.
 
sıvı temas ile kontaklarını değiştiren sviçler var kısa devre olan girişleri çıkışlara atayarak da bulabilirsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,246
Kullanıcılar
449,840
Son üye
111340

Yeni konular

Geri
Üst