Basınç kontrol yardım

sefaxxxxx

Üye
Katılım
8 Haz 2009
Mesajlar
194
Puanları
1
Yaş
33
Arkadaşlar merhaba

Bir uygulamada su basıncını istenilen set değerinde sabit tutmam isteniyor.Bir transmitterden basınç bilgisini okuyup istenilen set değerine göre motoru invertörle sürmem gerekiyor.Bu işi plc kullanmadan nasıl yapabilirim.Yani hazır olarak basınç için hazır pıd kontrol röleleri var mı acaba?
Yardımlarınızı bekliyorum.
 
Motor invertörlerinde / hız kontrol cihazlarında PID kontrol var. Eski model önceden alındıysa olmayabilir.
 
Arkadaşlar cevap için teşekkür ederim. Ancak benim aradığım sıcaklık için kullanılan pıd kontrol rölesinin basınç için olanını arıyorum.Acaba bu şekilde bir cihaz varmıdır?
 
Sefa arkadaş senin otomaston bilgin zayıf eğer yaşın gerçekten 22 ise zayıf olması normal.
PID bir kontrol yöntem şeklidir, bu yöntem sıcaklık, basınç, akış, hız gibi birçok kontrolde kullanılabilir.
PID gibi oransal kontrollerde en az bir tane ölçüm cihazı vardır ve bu ölçüm cihazının oransal bir çıkışı vardır, 0-10V, 0-20mA, 4-20mA gibi.
PID'nin amacı sistemde ani değişiklikler yapmadan sistemi sabit değerlerde tutmak.
PID çıkışı da sistemi değiştiren motor, resistans gibi sistemlere verilen kuvveti belirler (0-10V, 0-20mA, 4-20mA gibi çıkışlarla)

Senin sistemin anladığım kadarıyla basınç kontrol ve PID cihazı ile basınç ölçüm cihazının aynı cihaz içinde olmasını istiyorsun. Benim önerimde basınç cihazı ayrı olsun buradan gelen 0-10V, 0-20mA, 4-20mA gibi sinyalini inverter ve PID aynı olan cihaza gir. Her iki şekildede ayrı bir PID cihazı almamış olursun.

Ayrı bir PID cihazı almak istiyorsan sıcaklık kontrol cihazların girişinde 0-10V, 0-20mA, 4-20mA gibi girişlerde oluyor bu girişleri kullanarak yapabilirsin.
 
basınç sensörün çıkışı(0-10 volt veya 4-20 ma) drive analog girişine gir yeni teknoloji tüm drive ların hazır PID foknsiyonları var bu fonksiyonu kullanarak çok güzel bir basın kontrolü yapabilirsin.
 
Kabiliyet bey merhaba peki bu invertörde sistem kurulduktan sonra müşteri basit bir şekilde basınç set değerini değiştirebilir mi?Bende invertörle pıd kontrol yapılır biliyorum ama set değerinin daha basit olarak girilmesi nedeniyle sıcaklık pid kontrol rölesine benzer bir şey arıyorum.
 
Kabiliyet bey merhaba peki bu invertörde sistem kurulduktan sonra müşteri basit bir şekilde basınç set değerini değiştirebilir mi?Bende invertörle pıd kontrol yapılır biliyorum ama set değerinin daha basit olarak girilmesi nedeniyle sıcaklık pid kontrol rölesine benzer bir şey arıyorum.
PID ve parametre girme mantıkları tüm elektronik cihazlarda yaklaşık aynıdır. Gelişmiş versiyon sürücülerin panelleri cihazdan ayrılıp uzağa monte edilebilmekte ve türkçe grafik ekranlar bile kullanılmakta.

Karar sizin sıcaklık PID kontrol rölesini araya ekleyerekte yapabilirsiniz eklemedende yapabilirsiniz.
 
Kabiliyet bey cevap için teşekkür ederim.Basınç kontrol işini invertörün pıd kontrol bloğunu kullanarak halletmeye çalışacam.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst