Barrelfish: çok çekirdekli işlemciler için windows

crykoray

Üye
Katılım
31 May 2010
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
35
Yazılım devinin yeni işletim sistemi prototipi Barrelfish çok çekirdekli işlemcilerin dilinden anlayacak.

Windows 7′yi çıkarmasına ramak kalan Windows, bir yandan da değişik kaynaklardan yeni işletim sistemi denemeleri yapmayı sürdürüyor. Bu kaynalardan biri olan ETH Zürih ve Microsoft Araştırma Bölümünün ortaklaşa geliştirdiği prototip işletim sistemi Barrelfish test aşamasına ulaştı.

Çok çekirdekli işletim sistemi olarak tanımlanan Barrelfish, adından da analşılacağı üzere çok çekirdekli işlemcilerle aynı ortamda çalışmak için tasarlanmış. Microsoftla alaka kurması zor olan açık kaynak kitaplıklarından da faydalanan Barrelfishin amacı Intel ve AMDnin 4, 6, 8 çekirdekli işlemcilerinin sunduğu potansiyeli daha verimli kullanabilmek. Ayrıca işlemci gücü artan grafik ve ses kartlarına sürücülerden bağımsız olarak ulaşabilen Barrefish, sistemin tamamında ne işler döndüğünün sürekli farkında oluyor.


Tabii test aşamasında olan bu sistemin getirdiği verimlilik Microsoftun Windows 7 işletim sisteminden sonra çıkaracağı ürüne nasip olacak. Yukarıda belirtilen gelişmeler gerçekten uygulanabilirse, Barrelfishin sistem kaynaklarını aktif olarak farkında olan ve kullanan bir işletim sistemi olacağını şimdiden söyleyebiliriz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,239
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst