Barkod yazıcı pc plc bağlantısı?

ercu

Üye
Katılım
31 May 2008
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
39
S7 200 İLE OKUDUĞUM SAYIYI BARKOD YAZICIDAN ALMAK İSTİYORUM.aYRICA SİSTEMDE PC VAR BU PC DEN ETİKETE SABİT DEĞERLER YAZILIYOR.PC YAZICI ÇIKIŞI İLE BARKOD YAZICIYA BAĞLI.PLC RS232 İLE PC YE BAĞLI.iHTİYACIM OLAN PC DEKİ ETİKET PROGRAMI.YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNRİM.HERKESE KOLAY GELSİN.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Burda s7200 dan sayıyı pc ye alıp Scada veya opc ile bu verıyı etıket yazıcıya gonderebılırsın veya protokolu cozup halledebılırsın
 
sıkıntım burada başlıyor.daha önce böyle bir uygulama yapmadım.düşüncem istasyon numarasını sayıcıdan alıp kullanmak ama pc ye atarken plc de hangi komutu kullanacağımı bilmiyorum.
 
plc deki degeri pc ye almak kolay citect scada, kep oc server,winccflexibil gibi programlardan kullanarak plc registerlerinden birini ornek mw100 u pc ye alabilirsin.senin plc ve pc 232 ile bagli demissin plc nin hangi portuna bagli ve cevrici kullaniyormusun.PLC s7200 de standart PPI ve 485 portlari var benim onerdigim programlar ppi portundan ppi /rs 232 cevr'c' vasitasyla baglnti 'c'n onerd'g'm durumdur.
 
şu an mevcutta delta plc var ve arada çevirici yok.biz s7200 e çevirmek istiyoruz değişklik yapacağız.plc ppı portunda direk pc ye bağlanmış(9pin konnektör ile)birde pc de kullanacağım program tec yazıcı ile uyumlu olmak zorunda
 
Anladığım kadarıyla delta 232 ıle haberlesıyor ve haberlesme portundan pc ye barkod okuyuculardakı gıbı seri veri gonderiyor.Oncelikle bu protokolun nasıl isledigini cözmek gerekir bunu su an bende bilmiyorum arastirmak gerekir. S7200 PPI/232 donusturucu veya 485/232 cevrici ile s7200 icine yazicagin programla ppi dan direk verileri pc portuna gonderebilirsin deltada oldugu gibi. Microwin programinda instructions->comminications->xmt komutu ile veri gondrme ve rcv komutu ile veri alma islemi yapilabilir. Bu noktatdan sonrsinda haberlesme configrasyonuna ve protokole gore programi kendin yapilandirmalisin.Bunun icinde xmt komutunun uzerine tiklayip f1 yapar isen bunu nasil kullana bilecegini aciklamaktadir.
 
Bu uygulamanın bir benzerini kullanıyoruz. ( S7 300 PLC ) Operatör paneline girilen değer önce PLC ye aktarılıyor , PLC üzerinden yazıcıya aktarılıyor.
S7 200 de nasıldır bilmiyorum ama S7 300 de PLC yazıcı bağlantısı için haberleşme modülü (CP340) ve konfigürasyon yazılımı gerekiyor. Yazılımdada her bir karakter DB den CHAR olarak gönderiliyor.
 
benim bildiğim barkod okuyucuyla haberleşmek için PTP (noktadan noktaya iletişim) desteği veya modül vs. olan bir PLC ye ihtiyaç olduğudur. Bu aşamada s7-200 bu işi görmez diye düşünüyorum. En ideali s7-300 Ptp CPU kullanmaktır. Bu arada şu yeni çıkan S7-1200 plc lerde seri haberleşme modülü var onun üzerinden olurmu bilmem ama yukarıda da belirttiğim gibi s7-300 cpu 313c 2 Ptp kullanmanızı öneririm.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,838
Son üye
sarioglu_55

Yeni konular

Geri
Üst