Barkod Okuyucudan Çıkış Almak

xeriko

Üye
Katılım
6 Kas 2009
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
44
Merhabalar

Bir barkod okuyucu barkodu okuduğunda bize +5 V çıkış verebilirmi?

Sistem şu: bir odamız var kapısı sensörlü cam kapıdan. biz bu odaya sadece barkodlu kartı olanlar girsin istiyoruz. adam kartını okutunca bilgisayardan hemen barkodu okuyup işlem yapacağız. ama kapının da açılmasını istiyoruz. kapıyı açmak için kuru kontak yapmamız gerektiğini söylediler.(kabloları birbirine değdirmemiz gerekmiş)

sorum şu: barkod okuyucudan kart okutulduğunda barkod okuyucu bize kuru kontak yaptırtabilirmi? yada bize 5 v verebilirmi? biz oraya kendi rölemizi koyarız?
 
sıstemınde ters orantılı bı mantık var benım anladıgım neden?

Proximity Kart veya Mifare Kart varken barkod okuyucu secıyosun?? kapıya koca barkod okuyucu mu yerlestırcen ?
 
çünkü elimde bulunan sistem bakod okuyuculu sistem. eğer Proximity Kart veya parmak okuyucu kullanmak istesem bayağı maliyetli oluyor. ben maliyeti en aza indirmek istiyorum.
 
makul fiyatta kart giriş sistemleri olduğunu biliyordum işyerindekine bakıp markasını daha sonra yazacağım bu barkod okuyucu normalde Pc ye bağlı başka bir iş yapıyor buna ilaveten kapıyıdamı eklemek istiyorsunuz? marka ve modelde belirtirmisin?
 
çünkü elimde bulunan sistem bakod okuyuculu sistem. eğer Proximity Kart veya parmak okuyucu kullanmak istesem bayağı maliyetli oluyor. ben maliyeti en aza indirmek istiyorum.


turktelekomun kartlarından alıp ustune barkod etıketı ustune yapıstırcaksın mılletde barkodu cıhaza okutcak ay okudu okumadı barkod ıslandı numarası sılındı vs vs ılerde bu sorunlarla karsılacaksın sımdıden uyarım (hayalgücü)

bunun yerıne Proximity Kart alsan sana daha ucuza ucuzlugu gecdım basın agrımayacak ve ısını en ıı sekılde halletceksın yınede ben barkod ısterım dersen kolay gelsın:D

bu barkod okuyucun nasıl bısey kısılere barkodu nasıl vereceksın onuda merak ettım acıklarmısın?
 
Barkod okuma teknolojisi gelişti. Öyle silindi problemli barkod artık sorun olmuyor.
Ayrıca ekte verdiğim cihaz için 2 adet ayrık çıkış var.

Ama hem bu olsun hemde bedava olsun ucuz olsun dersen, öyle birşey yok !

Ayrıntı için bknz.
 
Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim.

sistemi çözdüm. Anlatayım belki benim gibi kafası karısanlara örnek ölur.

Sistemde yapmak istediğimiz şuydu:

Üye giriş programımız var. üyeleri barkod numarasıyla buraya kaydediyoruz. kapımız otomatik açılan cam kapılardan. biz istiyoruz ki radarını iptal edip oraya bir barkod okuyucu koyalım ve üyeler kartlarını okuttuğunda kapı açılsın aynı zamanda sistemimizde üye şu saatte giriş yaptı diye gözüksün.

şöyle çözdüm:

barkod okuyucudan barkod okutulduğunda (extra programla) eğer okutulan barkod üyeye ait ise com porta bilgi gönderdim. 5 v çıkış aldım ve onunla kapıya koyduğum röleyi tetikledim. böylece kapı açıldı.
yani gücü barkod okuyucudan değilde bilgisayardan aldım.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,172
Mesajlar
915,632
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst