Balans Ayarı

enesemretr

Üye
Katılım
21 Eyl 2017
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
30
Merhabalar konuyu açmak için ne kadar uygun olmasada yer, cevap bulacağımın inancındayım.Firmamızda bulunan balans alma işlemi sırasında bazı büyük parçalarda balans istediğimiz gibi olmayabiliyor.Tahminimce bunun frekansla alakası olduğu yönünde.Titreşimler oluyor ki aklıma doğal frekansa yaklaşması geliyor.Düşünceleriniz nelerdir iyi akşamlar dilerim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Çok büyük parçalarda,sadece o parçalara özel balans aparatlarının veya özel tezgahlarının olması gerekir. Ebat/kütle (Ağırlık) büyüdükçe bu zorluklar kaçınılmaz olur. Size tavsiyem Hava Kuvvetlerinin Hava İkmal Bakım Komutanlıklarında (Fabrika seviyesinde bakım ve onarım yapılan uçak hangarlarında) ağır nakliye uçaklarının (c-130,c-169, cn-235, vb.) uçak iniş takımlarında yer alan çok büyük lastik jantlarının bağlandığı ve onlara özel balanslanmanın yapıldığı çok özel tezgahları, ziyaretçi sıfatıyla inceleyip onları çok yakından görebilmeniz veya DSİ gibi kurumlarda çok ağır iş makinalarında kullanılan lastik jantlarının başarıyla balanslanmasında ne gibi yolların kullanıldığını araştırarak öğrenmenizi, yani sadece bu özel tezgahlarda çok büyük ebatlarda/kütlelerde oluşabilen istenmeyen titreşimlerin kendi içinden nasıl giderildiğini bizzat görüp tespit edebilmenizdir. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst